V sredo 10. avgusta bodo predstavili Dewesoftovo parkirno ploščad, ki je edinstven objekt ne samo v zasavski arhitekturi.

S projektiranjem so pričeli v letu 2020, z gradbenimi deli lani. Na strehi Dewesoftove poslovne zgradbe (bivša Pekova hala) so zgradili parkirišče za 155 osebnih vozil. Parkirna ploščad bo služila tudi kot testno okolje za preizkušanje funkcionalnosti Dewesoftovih merilnih inštrumentov.

Ob izgradnji parkirne ploščadi bodo na vzhodu pridobili sodobno ploščad za logistične potrebe, ekološki otok, ter približno 250 kvadratnih metrov površin za logistiko, skladišče in priročno delavnico. V Dewesoftu računajo, da bodo prihodnje leto namestili na objekt še sončna elektrarna (66kW) ter štiri polnilnice za električna vozila.

Z namestitvijo primernih inštalacij bodo poskrbeli, da se bo na ploščadi lahko izvedel tudi kakšen družabni dogodek, morda celo drive-in kino. Objekt je umeščen v gradbeno zelo zahtevno območje, skupaj z nadzidkom ter urejenimi Rajskimi vrtovi bo poleg izjemne funkcionalnosti dajal impresiven vtis na obiskovalce in okolje.

Na predstavitvi se bodo zahvalili sodelavcem, sosedom v okolici, ki z dobro voljo in potrpežljivostjo spremljajo gradbena dela, ter izvajalcem za njihovo delo.

Savus

Foto: Dewesoft