sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zaščita in reševanje

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je 16. aprila gostilo dva predavatelja, ki sta se odzvala povabilu združenja in sta predavala o sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Republiki Sloveniji, zasavski regiji in občini Hrastnik.

Boštjan Breznikar, vodja izpostave RS za zaščito in reševanje Trbovlje, je zbrane seznanil s sistemom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v RS: zakonske podlage, organiziranost in delovanje sistema, vključenje Slovenske vojske v zaščito in reševanje, usposabljanje za naloge zaščite in reševanja in mednarodno sodelovanje v sklopu zaščite in reševanja. V nadaljevanju je pojasnil organiziranost in delovanje zaščite in reševanja v zasavski regiji – na območju, ki ga pokriva izpostava in regijski center za obveščanje.

Aleš Venko, strokovni sodelavec za zaščito in reševanje na občini Hrastnik, je v svojem predavanju pojasnil organiziranost in delovanje zaščite in reševanja v občini. Predstavil je štab in enote CZ ter druge strukture, ki so vključene v sistem zaščite in reševanja v občini. Predavanje je popestril z bogatim slikovnim gradivom in konkretnimi primeri naravnih in drugih nesreč, ki so se zgodile v preteklosti, pri katerih so bile angažirani subjekti zaščite in reševanja v občini Hrastnik.

Strokovnemu predavanju sledi praktični del – obisk regijskega centra za obveščanje v Trbovljah.

tekst in foto: JZ

Previous article
Next article

Isti avtor