Pretekli teden od ponedeljka do četrtka so zasavski policisti obravnavali devet prometni nesreč, ustavili tri vinjene oz. drogirane voznike, se ukvarjali z dvema ilegalcema iz Gambije in Somalije, tatvino v Lidlu, najdbo mobilnika in denarja na bankomatu in ponarejanjem listin. Aja, pa še voznici neregistriranega avta in brez vozniškega dovoljenja so zaplenili avto.


PP Hrastnik

V torek zvečer so policisti obravnavala državljana Gambije in Somalije, ki sta ilegalno prestopila državno mejo in podala namero za mednarodno zaščito.

V sredo ob 17. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v pravilno parkirano vozilo in s kraja nesreče odpeljal. Nastala je materialna škoda okoli 1000 evrov.

V četrtek ob 8.30 so policisti obravnavali prometno nesrečo. Neznani voznik neznanega vozila bele barve neznanih registrske številke je po izjavi prijavitelja pripeljal iz nasprotne smeri vožnje po njegovi strani in pri tem s sprednjim levim vzvratnim ogledalom trčil v njegovo levo vzvratno ogledalo in s kraja nesreče odpeljal. Nastala je materialna škoda okoli 100 evrov.

Istega dne okoli 20. ure so policisti opravili postopek z voznikom osebnega avtomobila. Zaradi očitnih znakov vožnje pod vplivom prepovedanih drog so odredili preizkus z napravo DrugWipe, ki je pokazala pozitiven rezultat na canabis. Vozniku so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil.

V četrtek popoldan se je na PP zglasil občan, ki je našel mobilni telefon znamke Samsung v rjavem etuiju. Lastnik lahko telefon prevzame na PP Hrastnik.


PP Trbovlje

V četrtek v večernem času so policiste obvestili, da v Hrastniku neznana voznica vozi neregistriran osebni avtomobil. Ustavili so 40-letno voznico, ki je vozila neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, čaka jo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času je občanka na bankomatu v Trbovljah našla pozabljen denar. Lastnik lahko denar prevzame na PP Trbovlje.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o oviranem prometu na Trojanah zaradi predrte pnevmatike na tovornem vozilu. Zaradi menjave kolesa je bil promet oviran le kratek čas.

V torek v dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na tovornih vozilih, ki se je zgodila na trojanskem klancu.

V četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi, povzročitelj je pobegnil.

Okoli 16. ure se je v Izlakah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem sta se povzročitelj in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je pokazal 0.81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Nekaj po 19. uri se je v Kisovcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin. Po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo.

V nočnem času pa so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga tudi obdolžilni predlog na sodišče.


PP Litija

V ponedeljek okoli 8. ure so v Velikem Vrhu obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznice osebnega avta, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in poškodovala vozilo.

Okoli 9.30 so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v drog javne razsvetljave in nato pobegnil.

V torek dopoldan so v Litiji v trgovini Lidl obravnavali tatvino. Varnostnik je zalotil osumljenca pri tatvini artikla. Sledi kazenska ovadba. Obenem je občan tudi kršil določila ZZasV, ker ni upošteval ukazov varnostnika.

V sredo nekaj po 13. uri so v Litiji obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in pobegnil.

Ponoči so v Litiji policisti mlajšemu občanu zasegli prepovedano drogo – okrog 2 grama konoplje. Po analizi konoplje na drogo sledi hitri postopek z izdajo odločbe.


Savus

Fotografija je simbolična