Skupina Orlek je predstavila nov singel in čisto svež videospot, ki bo marsikomu buril duhove. Lani so praznovali 30. obletnico delovanja, z novim letom pa so singlu Zame si pela ta blues iz njihovega najnovejšega albuma Živel rokenrol želeli dati tudi vizualno podobo.

Skladba Zame si pela ta blues govori o občutjih trenutka, ko te neko dekle tako zelo prevzame, da odmisliš ves ostali svet in imaš oči le zanjo. Njena lepota te omami, od nje postaneš pijan in takrat se svet zate ustavi, obstaja le še ona. Če je besedilo ljubezensko in se odlično poda k prazniku ljubezni, ki prihaja,  pa je zato video toliko bolj v njihovem rockerskem stilu. V njem uprizorijo fantazije nekega moškega, ki se je znašel v super ekskluzivnem, skrivnem klubu in doživel nepozaben večer, poln dobre glasbe, plesa, lepih deklet, dobre pijače ter obdan s precej zanimivimi individuumi. Zabava je tako izjemna in dekleta tako lepa, da ga ne ganejo niti zlobne mistične sile, niti liki iz pravljic ter ostali čudni posamezniki, ki so bili gostje kluba.

Največji izziv snemanja spota je bil zagotovo v izbiri glavnega igralca. Nihče si namreč ni upal stopiti ob bok prelestni Gaji Bobek, ki je igrala striptizeto in ob kateri je marsikomu na snemanju zastal dih. Potem se je opogumil Brane Pogladič in vlogo odigral odlično.

Glasba za skladbo je napisal Bojan Bergant, besedilo je prispeval Kristijan Adamlje, aranžma in izvedba je skupno delo skupine Orlek. Skladbo so posneli v studiu RSL Production Novo mesto, tonski mojster je bil Tomaž Maras, ki je poskrbel tudi za mix.

Video produkcija spota je delo Max Visuals z ekipo: direktor fotografije Max Petač, režiser in montažer Matej Sušnik, asistent kamere Ksaver Šinkar, maskerka Barbara Hren, luč Scribble lighting. Spot so snemali v prostorih podjetja Delo osvobaja. Pri snemanju so sodelovali še: Gaja Bobek, Sara Kastelic, Maiša Triler, Brane Pogladič in plesalki Patricija Jakoš in Sara Ferlič (Mystique show group KUD Ampus).

Prihajajoči meseci bodo za Orleke zelo pestri, začelo se bo koncertno obdobje, za svoje oboževalce pa pripravljajo še eno vizualno presenečenje.

MP

Foto:Luka Rifelj