sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Zagorje navija za Primoža Rogliča

Slovenski kolesar Primož Roglič, sicer doma iz Strahovelj v občini Zagorje in tudi častni občan domače občine, je po 15. etapi Dirke po Franciji še vedno na skupnem prvem mestu tekmovanja in tudi najresnejši kandidat za zmago na najprestižnejši kolesarski dirki, Tour de France.

Primož Roglič je v vodstvu že ves teden, čeprav je moral premoč na včerajšnji 15. etapi priznati mlajšemu kolegu Tadeju Pogačarju, ki je bil hitrejši za štiri sekunde. Kljub temu je bil z razpletom zadovoljen, saj je med drugim dejal: »Ciljal sem na zmago, res sem si jo želel, a na koncu mi je nekaj zmanjkalo. Seveda bi bilo bolje, če bi jaz dobil te štiri sekunde, a sem zadovoljen z razpletom.«

V Primoževi domači občini verjetno ni prebivalca, ki ne bi navijal za svojega častnega občana. To so spet pokazali tudi s simbolično gesto. Poleg stalne ureditve centralnega rondoja v času pomembnejših kolesarskih tekem, na katerih sodeluje Primož Roglič, je Občina Zagorje svojo podporo nosilcu rumene majice izrazila tudi s tem, da je na območju celotne občine izobesila okoli 80 rumenih zastavic.

Savus

Foto: Občina Zagorje

 

Isti avtor