ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Vstopil skozi odprta vrata in kradel

Konec tedna so se zasavski policisti ukvarjali predvsem z manjšimi prometnimi nesrečami. Kar osem smo jih našteli. Poleg tega so obravnavali voznika, ki je z 1,02 mg/l alkohola vozil s predrto prednjo gumo, pa drugega, ki je z 0,43 mg/l alkohola vozil brez vozniške tovornjak. Nekaj dela je bilo s kršenjem javnega reda in miru, s sadikami konoplje, pa tatvinami. V Trbovljah so ukradli kosilnico, v Litiji pa je tatinski lopov vstopil v hišo skozi odprta vrata garaže in odnesel za nekaj tisoč evrov denarja in nakita.

PP Hrastnik

V petek okoli 16. ure so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom v Čemšeniku. Voznik je z osebnim vozilom trčil v parkirano vozilo, ter s kraja odpeljal. V nesreči je nastalo za 700 evrov materialne škode Povzročitelja so policisti izsledili, čaka ga postopek o prekršku.

V nedeljo okoli 10.30 so policiste obvestili o prometni nesreči. Voznica je z osebnim vozilom odvzela prednost vozniku tovornega vozila. V nesreči je nastalo za okoli 6000 evrov materialne škode. Policisti vodijo postopek o prekršku.

V ponedeljek, nekaj po polnoči, so policisti na območju Zagorja ob Savi ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo z izpraznjeno prednjo pnevmatiko. V vozilu se je poleg voznika nahajala še mladoletna potnica. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 1.02 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je pred tem na relaciji Zagorje – Podkum trčil v obcestno ograjo. Policisti bodo postopali zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje in o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirnem prostoru pred trgovskim centrom v Trbovljah. Policisti so preverili pogoje za udeležbo v prometu za udeleženca in vozili, nato pa izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.

 

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi, nastala je manjša materialna škoda. Policisti so preverili pogoje za udeležbo v prometu za udeleženca in vozilo, nato pa izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.

V soboto je do sedaj neznani storilec je na Novem domu v Trbovljah ukradel kosilnico znamke Villager in lastnika oškodoval za približno 250 EUR. Policisti krajo še preiskujejo.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so ustavili voznika tovornega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega se je po preizkusu še izkazalo, da je vozi pod vplivom alkohola (0,43 mg/L). Motorno vozilo so zasegli, kršitelju pa prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ga čaka obdolžilni predlog.

V nedeljo je neznani voznik na  Gimnazijski cesti v Trbovljah trčil v parkiran osebni avtomobil in kraj zapustil brez nudenja predpisanih podatkov oškodovanemu lastniku.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo. Voznik osebnega vozila je trčil v parkirano tovorno vozilo in odpeljal s kraja. Policisti nesrečo še preiskujejo.

V nedeljo so obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Občanu so v okolici Zagorja ob Savi zasedli šest sadik, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja rastlina. Po opravljeni analizi sledi ustrezni prekrškovni postopek.

PP Litija

V petek so v okolici Litije  obravnavali tatvino. Še neznani storilec je vstopil v objekt skozi odprta garažna vrata in odnesel za nekaj tisoč evrov denarja in nakita.

V soboto so obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Na Policijski postaji se je oglasila občanka, ki je predala pozabljen denar, ki ga je našla na bankomatu v Gabrovki.

Policisti so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru in kršitelju izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor