ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Vesna Lesjak

V Hrastniku so na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, na osrednji občinski slovesnosti v Delavskem domu Hrastnik podelili najvišja občinska kulturna priznanja 8. februar. Priznanje 8. februar je za za uspešno udejstvovanje na glasbenem področju prejela Vesna Lesjak. Priznanja sta podeljevala župan občine Hrastnik Marko Funkl in predsednik ZKO Hrastnik Aleš Laznik.

Objavljamo obrazložitev nagrade: »Vesna Lesjak je začetne korake na kulturnem področju naredila v prvem razredu osnovne šole, ko se je vpisala v Glasbeno šolo Hrastnik. Pri učiteljici Žužani Bartha je osvojila osnove baleta, kasneje pa se je pričela učiti tudi igranja na flavto. Postala je štipendistka Steklarske godbe Hrastnik. Že leto kasneje je vstopila v njihove vrste in veliko let skrbela za uniforme ter kot članica upravnega odbora sodelovala pri organizaciji in izvedbi številnih dogodkov. Glasba in igranje inštrumentov sta ji bila izziv in pri takratnem dirigentu Steklarske godbe Jožetu Rusu se je začela učiti še igranja na saksofon.

V letu 2015 se je pridružila Rudarski godbi Hrastnik. Poleg igranja s svojimi predlogi in idejami kot članica upravnega odbora pripomore k prepoznavnemu delovanju društva, skrbi za uniforme in se v zadnjem obdobju uspešno spopada z birokracijo različnih javnih razpisov. Oblikuje celostno grafično podobo Rudarske godne, od plakatov, vabil, voščil in še kaj.

Mnogokrat prevladuje mnenje, da člani društev le igrajo, pojejo, recitirajo, … Vesna je dokaz, da temu ni tako, saj s svojim delovanjem v društvu prispeva k njegovi prepoznavnosti in razvoju. Seveda pa tudi njeno igranje doprinese kamenček k celotni podobi Rudarske godbe.«

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Previous article
Next article

Isti avtor