torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Simona Jeraj

V Hrastniku so na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, na osrednji občinski slovesnosti v Delavskem domu Hrastnik podelili najvišja občinska kulturna priznanja 8. februar. Priznanje 8. februar je za dolgoletno aktivno in uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture prejela Simona Jeraj. Priznanja sta podeljevala župan občine Hrastnik Marko Funkl in predsednik ZKO Hrastnik Aleš Laznik.

Objavljamo obrazložitev nagrade: »Simona Jeraj se je s kulturo srečala že v otroških letih. Nekaj let je obiskovala glasbeno šolo, kasneje se je pridružila mažoretam in tako pridobivala znanje in izkušnje. V osnovni in srednji šoli jo je navduševal tudi šport, vendar je želja po kulturnem udejstvovanju prevladala. Pridružila se je folklori, kjer sta skupaj zaplesala z sedanjim življenjskim sopotnikom.

Po selitvi v Hrastnik je bila njena ljubezen do kulture še vedno zelo velika in pridružila se je Ženskemu pevskemu zboru Kulturnega društva Svoboda Dol, v katerem poje od leta 2009 dalje. V letih 2016 do 2022 je bila vodja sekcije oz. predsednica zbora, sedaj pa je članica UO sekcije in UO KD Svoboda Dol pri Hrastniku. Trudi se, da s svojimi predlogi in idejami  spodbuja delovanje zbora in celotnega društva. Je tudi aktivna članica UO ZKD Hrastnik.

Glasba ji predstavlja veselje in izziv, zato poje tudi v Mešanem pevskem zboru Prosavus v Trbovljah in v zboru Sv. Martina. Poleg petja pa tudi igra – v Rudarski godbi Hrastnik je najprej prijela za klarinet, potem pa presedlala na tolkala. Vedno je pripravljena pomagati in postoriti precej stvari za dobro delovanje in napredek zbora, društva in Zveze kulturnih društev.«

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor