Jamatlon je nepozabna adrenalinska preizkušnja, ki vsako leto v Zasavje dvakrat privabi navdušence iz Slovenije in iz tujine. Marsikdo na Jamatlon pride večkrat, najbolj pridna pa je ekipa Vesele huntarce, ki se je v isti postavi Jamatlona udeležila še čisto vsakokrat.

Na Jamatlon 2019 se je prijavilo že 51 tekaških navdušenk in navdušencev, ki se bodo 15. junija podali globoko pod zemljo in se preizkusili v premagovanju ovir in kumaratšaftu. Med prijavljenimi je tudi ekipa Vesele huntarce, ki so se udeležile še vseh desetih jamatlonov doslej in vsakič znova so nad dogajanjem navdušene. Vesele huntarce sestavljajo Barbara Deželak, Sabina Potrbin in Mojca Prelogar.

»Vedno znova se vrnemo zato,« je na decembrskem Zimskem jamatlonu povedala Sabina Potrbin, »ker je tako luštno in fajn in ker to pomeni, da se vidimo vsaj dvakrat na leto in iz tega naredimo veselico. Organizacija je odlična in to se nam zdi super promocija kraja, na tem bi se dalo še delati. Tudi me povsod delamo reklamo – kar naprej se hvalimo, kako luštno je in govorimo drugim, da naj kar pridejo.«

Prijave na Jamatlon so odprte do 9. junija, do 28. maja pa startnina znaša 23 evrov na osebo.

Savus

Foto: arhiv Savus