V aprilu se je končalo pokalno tekmovanje medobčinske lige malega nogometa Zagorje – tretje tekmovanje v organizaciji ŠD Trimček Zagorje.

Potem, ko je v zimski veteranski ligi slavila ekipa Škoti Beksl bar, v zimski superveteranski ligi pa ekipa Jerry-ZGD, je naslov pokalnega prvaka za leto 2019 osvojila ekipa Pink panter. V finalni tekmi so s 3:2 premagali favorita KMN Juventus (lanski zmagovalec in nasploh serijski osvajalec naslovov na področju Zasavja).  Tretje mesto je osvojila ekipa ŠD Mlinše II, ki je bila v izvajanju kazenskih strelov z 2:0 boljša od sicer presenečenja tekmovanja – drugoligaša, ekipe Amater. Najbolši strelec je bil Alen Kahteran, za najboljšega vratarja pa je bil izbran Domen Mrežar (oba iz vrst zmagovalne ekipe). Na letošnjem, sicer že 32. pokalnem tekmovanju je sodelovalo 20 ekip.

V polnem teku je tudi ligaško tekmovanje, ki se odvija v treh članskih ter eni veteranski in super-veteranski ligi. V prvi članski ligi je trenutno v vodstvu KMN Juventus, sledita pa mu ekipi ŠD Mlinše II in Garaža bar. V drugi so na prvih treh mestih ekipe Turisti, Odpisani ter Gostilna in picerija Jurka. Prva tri mesta v tretji članski ligi trenutno zasedajo ekipe Zvezda, Trbovlje gamblers in Antimon II. Pri veteranih vodijo ekipe Pizzerija Kukuca, ŠD Čolnišče in Jerry-ZGD, pri super veteranih pa je trenutno v vodstvu ekipa Čolnišče&Šentlambert.

IG

Foto: arhiv ŠD Trimček