torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Vandrovčki na Primorskem

Vandrovčki iz Društva upokojencev Zagorje ob Savi so se 28. aprila odpravili na izlet na Primorsko. Objavljamo prispevek Ivana in Olge Kos.

Z vlakom smo se peljali do Jesenic, potem pa po slikoviti bohinjski progi do železniške postaje Most na Soči, kamor smo prispeli po treh urah. Od tam smo prišli v petnajstih minutah v center Mosta na Soči. V okrepčevalnici Jezero smo se ustavili na kavi. Začeli smo s sprehodom po delu kulturno – zgodovinske poti Čez most po modrost, šli mimo cerkve sv. Lucije, osnovne šole, muzeja, do cerkve sv. Mavra, od koder smo imeli lep razgled na akumulacijsko jezero, ki se je lesketalo v smaragdni barvi Soče in na okoliške vršace.

Potem smo se spustili do naselja Modrej in si ogledali izvir zdravilne vode Pod grmom. Sprehodili smo se po levem bregu Soče, mimo ladje Lucija in si ob poti ogledovali umetniške skulpture in energetske točke.

Šli smo čez most na desni breg, mimo druge ladjice, mimo privezov za čolne, do energetskih točk pod vasjo Modrejce. Hodili smo tudi po delu Vodno – energijske poti Na most po krepkost.

Vrnili smo se do okrepčevalnice Jezero, kjer smo čakali skupino, ki je iz vasi Modrej odšla na razgledni vrh Senica (658 m). Domov smo se odpeljali z rednim avtobusom do Ljubljane in z vlakom do Zagorja.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor