Na sestanku zasavskih koordinatork programa Starejši za starejše so  za letošnji slogan ob dnevu za spremembe Soustvarjamo skupnost, pripravile obiske domov za starejše v svojih občinah.

Svoje moči so združili prostovoljci in prostovoljke v društvih Litija, Šmartno pri Litiji, Gabrovka in Dole ob organizaciji prireditve, ki jo pripravijo v okviru akcije slovenske filantropije Dan za spremembe. V soboto, 9. aprila, so obiskali  Dom za starejše Tisje v Črnem Potoku in njihovo enoto v Litiji.

Kulturni program so pripravili člani DU Litija, in članica VDC Litija, Marija Pirc s svojim plesnim vložkom. Vse navzoče pa je nagovorila koordinatorka DU Gabrovka Helena Perko.

V nagovoru je poudarila pomen projekta slovenske filantropije Dan za spremembe, kjer so povabljeni vsi ljudje Slovenije, da sooblikujejo boljšo družbo, tako, da se v svojem okolju povežejo v akcije, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja. Vsako leto v mesecu aprilu nagovarja prebivalce Slovenije s sloganom Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti, da vsaj za en dan postanemo prostovoljci in prostovoljke. Vsem navzočim je zagotovila, da se vsi veselimo trenutkov, ko se lahko podružimo in poveselimo, dokler nam vsaj delno to omogočajo sproščeni ukrepi, ki so nas sicer že več kot dve leti odrivali v samoto in osamo.

Zahvalila se je vsem navzočim, da so jih sprejeli medse in prisluhnili kulturnemu programu, prav tako pa tudi osebju, ki je pripravilo vse potrebno za sprejem. Prostovoljke iz ostalih treh društev so pripravile pecivo za oskrbovance domov.

NP

Foto: Starejši za starejše