Internet je v času epidemije postal pomembno komunikacijsko orodje, saj so druženja, sploh v velikem številu, zaenkrat onemogočena. Tega se zaveda tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki v tem času svojih občank in občanov ne more sprejemati osebno na sedežu občine.

Župan v živo

Zato bo preko aplikacije Zoom za vse občanke in občane, ki jih to zanima, župan Matjaž Švagan pripravil predstavitev ključnih aktivnosti in naložb. Pogovor bo potekal v živo v četrtek, 4. februarja, ob 18. uri. Odgovarjal bo tudi na vprašanja, predloge in pobude, ki jih bodo preko t. i. chata zastavili občanke in občani. Predstavitev bo potekala na tej povezavi.

Vprašanja pa lahko občani že prej pošljejo tudi na ta elektronski naslov.

Preko zoom aplikacije

Srečanje bo potekalo na daljavo, preko aplikacije Zoom. Vsi, ki imajo različna vprašanja, ki se nanašajo na njegovo delo in delo občinske uprave, načrte, pretekle in bodoče naložbe in z mnogih drugih področij, so vabljeni, da se pridružijo srečanju.

Županove teme

Župan bo govoril o spopadanju občine s korona krizo, o tem, kako so v najtežjem obdobju za turizem uspeli poiskati investitorja in ustvarili pozitivne pogoje, da imajo danes Medijske toplice resnega in razvojno usmerjenega lastnika. Predstavil bo projekt nove kolesarske poti, ki bo povezala celotno zagorsko dolino, projektu, ki je zahteval soglasje 100 lastnikov zemljišč, ki so nesebično razumeli, da je projekt pomemben za razvoj Zagorja.

Beseda bo tekla tudi o pridobitvah na področju šolstva, telovadnici OŠ Tone Okrogar in prenovi objekta SVEA, kjer bo dom našla tudi GŠ Zagorje, električnih kolesih, s katerimi se bodo občani kmalu lahko peljali, o novih športno rekreativnih pridobitvah, novih pohodniških, gorskih in kolesarskih poteh, hidroelektrarnah na srednji Savi in tudi o bližajočem se kulturnem prazniku. Pogovoru se lahko pridružijo vsi in pogovor spremljajo v živo, za tiste, ki so manj vešči komunikacije preko Zoom, pa so na spletni strani Občine Zagorje ob Savi pripravili podrobnejša navodila.

Savus

Foto: Robi Verbajs

Prejšnji članekVDC na polno
Naslednji članekFranci Lakovič – 91 let