Po podatkih Vlade RS so v nedeljo pristojni opravili 393 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih jih je bilo 13. S covidom-19 ni umrl nihče. V statistični regiji Zasavje ni bilo novih pozitivnih primerov koronavirusa, v bližnji okolici so enega odkrili v Šmartnem pri Litiji.

Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki temelji na poodatkih NIJZ in Ministrstva za zdravje, je bilo včeraj ob 24.00 uri v Zasavju še 12 aktivno okuženih oseb. Koronavirus je prebolelo skupaj 128  okuženih, umrlo jih je devet. V Hrastniku je po podatkih sledilnika še 7 aktivno okuženih, korono naj bi prebolelo 80 okuženih, umrlo naj bi osem ljudi. Zadnji primer so odkrili pred tremi dnevi. V Trbovljah so trenutno aktivno okužene 4 osebe, korono je prebolelo 14 oseb, zadnji primer so zabeležili pred dvema dnevoma. V Litiji beležijo še enega aktivno okuženega, zadnjo okužbo so zabeležili pred šestimi dnevi. V Zagorju ni aktivno okuženih, zadnjo okužbo so potrdili pred 31 dnevi.

Zanimivo, da so podatki, ki jih prejemamo iz Občine Hrastnik, še vedno precej drugačni, kot podatki na uradni strani Vlade RS.

Občina Hrastnik sporoča: »Od petka do nedelje je bilo v Hrastniku odvzetih 27 brisov: 26 v petek, nič v soboto, 1 v nedeljo. Od tega je bilo 22 brisov odvzetih v Domu starejših Hrastnik (19 pri zaposlenih, 3 pri stanovalkah), 5 izven doma. Od skupno 22 odvzetih brisov v Domu starejših Hrastnik je bila okužba potrjena pri dveh stanovalkah doma, vsi ostali brisi so bili negativni. Vsi brisi, ki so bili odvzeti izven doma, so bili negativni. V petek zjutraj smo poročali o 10 ozdravljenih stanovalkah in stanovalcih, tekom dneva je bila nato ozdravitev uradno potrjena še pri 9 stanovalcih, kar ste nekateri mediji že poročali v petek popoldan.

Skupna statistika doma na današnji dan:

–        vse do danes potrjene okužbe v domu: 52 stanovalcev, 11 zaposlenih

–        število smrti: 9 stanovalcev

–        število vseh do danes ozdravljenih: 6 zaposlenih, 22 stanovalcev.

–        število trenutno aktivnih okužb: 21 stanovalcev, 5 zaposlenih.«

Savus

Foto: arhiv Savus