V Zasavju beležijo po podatkih Sledilnika Covid-19, ki se opira na podatke NIJZ in Ministrstva za zdravstvo, le še 11 aktivnih okužb.

Iz Doma starejših  Hrastnik so sporočili, da je včeraj umrla še ena oskrbovanka, ki je bila na zdravljenju v UKC Maribor. Zaradi slabega zdravstvenega stanja pa je bila še ena oskrbovanka včeraj hospitalizirana v UKC Ljubljana.

Včeraj, v ponedeljek, 10. avgusta, so v Hrastniku na koronavirus testirali tri osebe, vsi testi so bili negativni. Vsi brisi so bili odvzeti izven Doma starejših Hrastnik, v domu novih testiranj ni bilo.

Stanje v Zasavju se sicer umirja. Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki temelji na podatkih NIJZ in Ministrstva za zdravje je bilo včeraj ob 24.00 uri v Zasavju še 11 aktivno okuženih oseb. V Hrastniku so zabeležili še 7 aktivnih, ena oseba je včeraj prebolela okužbo, zadnji primer okužbe so zabeležili pred šestimi dnevi. Prav toliko časa je poteklo tudi od zadnje okužbe v Trbovljah, kjer sta bila sinoči le še dva aktivno obolela občana. Dva aktivna obolela beležijo tudi v Litiji, kjer so zadnjo okužbo potrdili pred 10 dnevi. V Zagorju ni aktivno okuženih, zadnjo okužbo so potrdili pred 25 dnevi.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekŠvagan: 99 % ljudi je ponosnih, da živijo v Zagorju
Naslednji članekIzgubljena denarnica