četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju dve novi okužbi

Včeraj, 4. avgusta, so v Sloveniji opravili 974 testiranjih na novi koronavirus, potrdili so 18 novih okužb. V Zasavju že dva dni ni bilo novih okužb.

Včeraj, 5. avgusta, so v sloveniji opravili 771 testov na novi koronavirus, odkrili so 15 novih okužb. Umrl je en bolnik s covidom-19. V hrastniškem Domu starejših za zabeležili eno novo okužbo, eno so odkrili tudi v Trbovljah.

V Domu starejših Hrastnik so v sredo odvzeli tri brise, dva pri oskrbovancih in enega pri zaposleni. Okužbo so zaznali pri eni izmed oskrbovank, ki so jo prepeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Brisa druge stanovalke in zaposlene sta bila negativna. Tudi trije brisi, ki so jih v Hrastniku odvzeli zunaj doma, so negativni. Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Od izbruha okužbe, 10. julija, so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Za koronavirusno boleznijo so umrli štirje oskrbovanci, do zdaj so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. Trenutno je aktivno okuženih 42 stanovalcev in 9 zaposlenih.

V Hrastniku je včeraj ob eni novi okužbi deset oseb prebolelo koronavirus. Po podatkih Covid19 NIJZ je bilo sinoči ob 24. uri v občini Hrastnik še 21 aktivno okuženih, 58 jih je virus prebolelo, umrli so trije bolniki. V Trbovljah so aktivno obolele z eno novo okužbo včeraj štiri osebe, korono je prebolelo 11 oseb.. V Zagorju že 20 dni niso zabeležili nove okužbe, korono je prebolelo 12 oseb. V Litiji so trije aktivno okuženi, skupno je 19 oseb prebolelo koronavirus, ena oseba je umrla. Situacija se v Zasavju kljub dvema novima okužbama počasi umirja.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor