četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Hrastnik bo zadihal

»V Hrastniku med občani (izven doma starejših) že več kot teden dni ne beležimo novih okužb, kar nas izjemno veseli, saj to pomeni, da nam je z različnimi ukrepi širjenje uspelo zajeziti,« so ob rahljanju ukrepov sporočili z Občine Hrastnik.

Zaradi dobre epidemiološke slike so pričeli sproščati nekatere omejitvene ukrepe, ki so bili sprejeti z namenom zajezitve širjenja virusa in varovanja zdravja občank in občanov.

Igrišča in igrala
Odprta so vsa otroška igrišča in igrala.

Prepoved kurjenja
Preklicana je bila odredba o prepovedi kurjenja v naravi na območju občine Hrastnik.

Lekarniška podružnica Dol pri Hrastniku

Zavod Zasavske lekarne Trbovlje sporoča, da bo podružnična lekarna na Dolu  zaradi prenove zaprta še do 14. avgusta, nato pa svoja vrata ponovno odpira.

Zdravstveni dom Hrastnik
Zdravstveni dom že normalno izvaja vse dejavnosti, se je pa za obisk potrebno predhodno telefonsko najaviti. V zdravstvenem domu veljajo posebni varnostni ukrepi, obvezna je uporaba zaščitne maske, ob prihodu se izmeri  telesna temperatura. Kontakti za predhodno najavo so na voljo na njihovi spletni strani (www.zd-hrastnik.si).

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Knjižnica ponovno vabi med knjižne police, saj je omogočen prost pristop do gradiva, na voljo je tudi uporaba e-učilnice. Ob tem je potrebno upoštevati navodila, ki jih je za knjižnice pripravil NIJZ (vzdrževanje osebne razdalje, nošenje maske, razkuževanje rok ob vstopu v knjižnico). Gradivo je še vedno možno naročiti tudi preko storitve moja knjižnica ali telefona 03 56 46 175 in 040 175 886 (v času odprtosti) ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si.

Mladinski center Hrastnik

Mladinski center Hrastnik bo za mlade ponovno odprt od ponedeljka, 10. avgusta, dalje. Ob tem bodo upoštevana vsa varnostna priporočila za zmanjšanje tveganja prenosa bolezni.

Kulturno rekreacijski center Hrastnik (KRC)

KRC odpira vse športne in kulturne objekte  – muzej, športni dvorani, stadion, fitnes na prostem … S ponedeljkom se odpirajo tudi vrata hrastniškega bazena.

Savus

Foto: arhiv Savus/Branko Klančar

Isti avtor