Središče mesta se bo začelo ogrevati že v petek, 5. avgusta, najprej z domačim Ar’n’Bi bandom, za njimi bo nastopil legendarni Magnifico, dan pa bodo zaključili vse bolj priljubljeni Joker Out.

Sobotno dogajanje se bo začelo ob 9. uri zjutraj s startom kolesarskega vzpona na Zasavsko Sveto goro in 17. pohodom po zagorski dolini, športno popoldne se bo nadaljevalo s 17. tekom po zagorski dolini, vročino pa bodo omilili korneti, ki jih bo Občina Zagorje ob Savi podarila obiskovalcem.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Na mestni ploščadi v Zagorju bo od 9.30 do 20.30 postavljeno napihljivo igralo, med 17.30 in 20.30 pa bodo otrokom, ki bodo to želeli, poslikali obraze. Ob 10.30 bo na ogled otroška predstava Gledališča KU-KUC z naslovom Pikina velika pustolovščina, med 18. in 20.30 pa bo na ploščadi potekala cirkuška delavnica za otroke, modeliranje balonov v izvedbi Teatra Cizamo in Magic Avgustina.

Na sobotni Zagorski noči bodo obiskovalce zabavali Miran Rudan z bandom, Jelena Rozga, ogrevala pa jih bo Aktualova Galama. Na tržnici v Zagorju bodo zvečer igrali Čuki. Modrijani so morali nastop odpovedati zaradi bolezni.

Občina Zagorje ob Savi vas vabi na »najbolj živahen in zabaven konec tedna«.

Savus

Foto: arhiv Savus