Zagorski del poti Srečno, ki je bil urejen skrbno in z veliko entuziazma, prostovoljnega dela posameznikov in angažiranja Občine Zagorje ob Savi ter društva RMED Srečno, je bil, še preden se je pot dodobra prijela med pohodniki, že deležen vandalizma.

»Na dveh lokacijah so neznanci polomili in uničili usmerjevalne table, kar najostreje obsojamo. Table so lične in so spremljevalec pohodnikov, ki se radi sprehodijo po naši zagorski dolini in spoštujejo rudarsko preteklost. Zato nikakor ne moremo razumeti tistega, ki ga tako motijo, da jih je namerno uničil,« so v skupni izjavi zapisali na Občini Zagorje in v RMED Srečno Zagorje.

Pot Srečno je nominirana tudi za najlepše urejeno tematsko pot v sklopu natečaja Turistične zveze Slovenije Moja dežela, lepa in gostoljubna.

»Gre za našo skupno lastnino, zato člani društva RMED Srečno in Občina Zagorje ob Savi prosimo tiste, ki jih naše delo moti, da vsaj škodujejo ne, če že ne nameravajo pomagati. Vsem ostalim, ki vas nove pridobitve v občini Zagorje ob Savi veselijo, pa vabimo, da v njih uživate, saj so narejene z mislijo na vse vas,« so še zapisali v izjavi.

Savus

Foto: arhiv Občina Zagorje