Zagorski župan Matjaž Švagan je pripravil ob občinskem prazniku tiskovno konferenco za zasavske novinarje in medije, ki poročajo o Zasavju. Na njej je predstavil dosežke občine v preteklem obdobju in nekaj načrtov ter napovedal novo kandidaturo za župana Zagorja.

Matjaž Švagan je med največje dosežke občine v povezavi z državnim in evropskim denarjem v zadnjem obdobju omenil obnovo bivše upravne zgradbe Svee (nova glasbena šola, RRA Zasavje), obnovljeno telovadnico pri OŠ Toneta Okrogarja, naložbo v Domu Polde Eberl Jamski, prizidek VDC Zasavje, nova cestna infrastruktura na državnih cestah ob Savi in povezavi Zagorje – Trojane in eno večjih naložb v kolesarsko stezo Primoža Rogliča. Za Zagorje bo pomembna naložba v ureditev železniške postaje. Tudi projekt e-koles je dobro zaživel, pravi župan.

Napovedal je ureditev slikarske galerije v bivši Svei in prostorov TIC v Weinbergovi hiši. Nekaj naj bi se premikalo tudi pri urejanju Medijskih toplic, saj naj bi jeseni sprejemali prostorski načrt. Zadovoljen je z naložbi za obnovo odrske tehnike v delavskem domu in nove prostore mestne knjižnice. V Evroparku bodo postavili sodobna igrala in nove fitnes naprave. Tam bodo uredili tudi šest postajališč za avtodome.

Ob letošnjem občinskem prazniku pa bo spet kup prireditev. »Skupno bomo pripravili ob prazniku kar 90 prireditev. Ljudje si želijo spet druženja,« se je pohvalil župan Švagan. Napovedal je še slovesnost Kemijskega inštituta v začetku septembra v Zagorju, na kateri naj bi razglasili tudi ureditev dislocirane enoto Kemijskega centra – razvojnega centra za brezogljične tehnologije v Kisovcu. Občina se bo lotila tudi energetske sanacije vrtca Maja v  Zagorju in telovadnice izlaške OŠ.

Švagan je ob koncu odgovoril še na klasično novinarsko vprašanje tega poletja: »Boste ponovno kandidirali za župana?« Odgovor je bil še nekoliko zavit v meglo, ampak jasen: »Ja, po desetih izvolitvah bom kandidiral še enajstič.«

Savus

Foto: arhiv Savus