ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

V Trbovljah prostovoljci pomagajo pri plačevanju položnic

Poleg nakupa najnujnejših dobrin in prevzema zdravil v lekarni bodo po novem prostovoljci Rdečega križa Slovenije OZ Trbovlje, Društva prijateljev mladine Trbovlje in PGD Trbovlje – mesto v sodelovanju s Štabom CZ Občine Trbovlje in Občino Trbovlje opravljali tudi plačevanje položnic starejšim in onemoglim, ki sami tega ne zmorejo oziroma nimajo svojcev, ki bi to storili namesto njih, so sporočili na trboveljski občini.

Starejši lahko vsako dopoldne pokličejo na telefonsko številko 03 56 67 740 in sporočijo svoj naslov. Prostovoljci se bodo enkrat tedensko oglasili do vseh teh občanov, prevzeli položnice in denar, namesto njih odšli na pošto oziroma banko in položnice plačali ter jim naslednji dan dostavili preostanek denarja skupaj z dokazili o plačilu. Da bi sistem lažje in predvsem hitreje deloval, na občini občane prosijo, naj položnice in denar že vnaprej pripravijo in jih prostovoljcem ob njihovem prihodu samo predajo.

Na občini Trbovlje še sporočajo, da so se nanje obrnili zaskrbljeni občani, saj so nekatere banke v Trbovljah zaprle vrata svojih poslovalnic. Problem pa se pojavi, saj nekateri starejši nimajo urejenega dviga na bankomatih in tako ne morejo dostopati do svojega denarja. Da bi do njega prišli, se morajo zapeljati do najbližje poslovalnice, ki pa je v Celju. Županja Trbovelj Jasna Gabrič je na poslovodstva teh bank že naslovila dopis, v katerem jih prosi, da razmislijo o morebitnem prilagojenem delovanju poslovalnice vsaj za upokojence, na način, da se jim bančne storitve na okencu ponujajo med delovniki v času, med 8. do 10. uro, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil in ukrepov.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor