Že pred vladnim odlokom je Občinski štab CZ Občine Hrastnik z županom sprejel odločitev, da se občankam in občanom pomaga pri zagotovitvi pralnih zaščitnih mask.

V celotni državi že nekaj časa vlada veliko pomanjkanje zaščitne opreme. Po vladnem odloku, da je za obisk trgovine, lekarne in drugih podobnih zaprtih prostorov obvezna uporaba maske in rokavic, je pomanjkanje mask še toliko večji izziv za vse nas. Do konca tedna bo vsako hrastniško gospodinjstvo v nabiralnik prejelo dve pralni zaščitni maski, so danes sporočili iz Občine Hrastnik.

»Prva pobuda je prišla s strani predsednika KS Boben, nato pa smo ob pomoči podjetja DEWESoft in More Than Beauty ter Katapulta in hrastniških šivilj nakupili vso opremo,« sporočajo z Občine Hrastnik.

»Prve maske so že narejene, za kar se zahvaljujemo številnim še aktivnim in tudi upokojenim šiviljam v naši občini, ki že nekaj dni nesebično šivajo maske za vse občanke in občane. Do konca tedna bo tako vsako gospodinjstvo v nabiralnik prejelo dve pralni zaščitni maski,« so dodali v sporočilu za javnost.

Župan Marko Funkl in Občinski štab CZ Občine Hrastnik ob tem občankam in občanom sporočata: »Prosimo, da še naprej upoštevate vsa navodila in omejitve, saj bomo le na tak način uspešno ustavili virus in ostali zdravi!«

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik