V petek, 23. septembra so v galeriji Medija v Zagorju odprli zanimivo razstavo slikarja Bagrata Arazyana, Armenca, ki živi v Sloveniji. Lani je bil Arazyan tudi udeleženec Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

Obiskovalce otvoritve razstave je pozdravil umetniški vodja galerije Medija Milan Razboršek, slikarja in razstavo pa je predstavila umetnostna zgodovinarka Polona Škodič.

Bagrat Arazyan se je rodil leta 1958 v Armeniji. Umetnik, oblikovalec, kurator, glasbenik, filozof deluje na širokem polju likovnega izražanja. Leta 1994 je soustanovil galerijo in oblikovalski studio Modus v Moskvi.

Na presečišču različnih medijev se posveča problemu medčloveških odnosov v dialogu do različnih medijev, ki jih uporablja za osebno likovno interpretacijo. S svojimi likovnimi deli se je predstavil na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah, mednarodnih festivalih in bienalih v Sloveniji in tujini.

Ima veliko mednarodnih nagrad na področju umetnosti in grafičnega oblikovanja. Od leta 2017 soustanovitelj in kurator Centra sodobne umetnosti Pivka. Živi in dela v Sloveniji. Leta 2021 je bil udeleženec Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

Savus

Foto: MR