sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja nedelja bo deževna in mirna kar se prireditev v Zasavju tiče. Na Bogenšperku lahko poslušate koncert Okteta Valvasor. Poglejte ponudbo Zasavja in si naredite ta dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Nedelja, 25. septembra 2022


Vreme

Danes bo večinoma oblačno s pogostim dežjem. Več padavin bo na zahodu in jugu države, kjer bodo tudi nevihte z nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V torek bo oblačno in deževno, v sredo pa delno oblačno in večinoma suho.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet do 26. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje kolesarske steze do 28. oktobra.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do hiše Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih prekinitev dobave električne energije zaradi del na distribucijskem omrežju.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 13. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Šentgotard, Zajasovnik, Zajasovnik 2 in Hribi, od 8. do 10. ure iz TP Prvine (nadzorništvo Zagorje), od 9. do 13. ure iz TP Center, izvod Point (nadzorništvo Hrastnik), od 9. do 12. ure iz TP Litija šola, izvod Litija mesto – desno. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve


Festival Bogenšperk

Koncert okteta Valvasor

Na gradu Bogenšperk bodo danes ob 16. uri pripravili koncert okteta Valvasor, ki bo zaključil pestro dogajanje Festivala Bogenšperk. Oktet bo v sodelovanju z gosti popestril zadnjo septembrsko nedeljo. Vstop je prost.

Člani okteta prihajajo iz Litije in Šmartna pri Litiji. Ime nosijo po znamenitem raziskovalcu in polihistorju Janezu Vajkardu Valvasorju, ki je na gradu Bogenšperk preživel dvajset let svojega življenja (1672 – 1692). V oktetu pojejo od leta 1986. Prepevajo narodne, umetne, cerkvene, posvetne, tuje in zabavne pesmi.


Delavski dom Zagorje – kino

Zmajev jezdec

ob 10.30 uri

Nemška animirana pustolovščina, režija: Tomer Eshed

Srebrni zmaj Lung, škratinja Žveplogriva in sirota Ben se odpravijo na čarobno potovanje okoli polovice sveta, kar med njimi vzpostavi edinstveno in tesno vez. To je zgodba o razburljivem iskanju zadnjega zatočišča zmajev, tako imenovanega »Roba neba« in čarobna pustolovščina o pogumu, optimizmu in nenavadnem prijateljstvu. Film je sinhroniziran v slovenščino.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Tone Hudarin

Na današnji dan se je leta 1901 v Trbovljah rodil slovenski klarinetist in dirigent Tone Hudarin. Kot klarinetist je že leta 1913 začel igrati pri trboveljski Delavski pihalni godbi. Vodenje godbe je s 26 leti prevzel leta 1927 in na tem mestu vztrajal vse do leta 1963. Kot pedagog je bil dejaven tako v godbi kot v Glasbeni šoli Trbovlje. Umrl je 10. decembra leta 1978 v Ljubljani.


Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.


Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor