Epidemija KOVID-19 je preprečila tudi izvedbo dela aktivnosti Občinskega združenja slovenskih častnikov (OZSČ) Hrastnik od aprila do maja.  S člani strelske sekcije združenja so najprej testirali izvajanje strelskega urjenja ob omejitvah in ustrezno pripravili strelišče.

Predsedstvo OZSČ Hrastnik se je odločilo, da v drugi polovici junija pričnejo z aktivnostmi za celotno članstvo, vendar s strogim upoštevanjem omejitvenih ukrepov, ki bodo veljali na dan izvedbe aktivnosti.

V sredo, 17. junija, so opravili prvo strelsko urjenje s pištolama 5,6 mm in 9 mm. Streljali so stoje. Urjenja se je udeležilo 24 članov združenja. Najboljše rezultate na strelskem urjenju s pištolo 5,6 mm so dosegli Franc Grom in Dejan Pižmoht (89 krogov), Igor Zavrašek in Ana Koritnik (88) in Alojz Brvar (86). S pištolo 9 mm pa so bili najbolj uspešni Uroš Kovač (88 krogov), Branko Šmit (87), Rudi Senčar (85) ter Ana Koritnik in Vlado Mrak (84). V skupnem seštevku obeh streljanj so se na strelskem urjenju najbolje odrezali: Igor Zavrašek (170 krogov), Franci Grom in Ana Koritnik (169), Dejan Pižmoht (166) in Rudi Senčar (165).

Posebno je treba pohvaliti strokovnost ekipe, ki je izvedla strelsko urjenje, saj je delo na strelišču potekalo varno in hitro, kot tudi vse udeležence, ki so striktno upoštevali dodatne varnostne ukrepe zaradi COVID-19.

Jani Zore

Foto: David Srebotnik