Krajevna skupnost Steklarna se je pridružila projektu Čebelarske zveze Slovenije in občine Hrastnik Dan sajenja medovitih rastlin. Predsednik KS Steklarna Bojan Peterlin je na Komunali Hrastnik prevzel 11 sadik medovitih dreves, da z njimi ne samo polepša okolje, ampak da dobijo čebele več možnosti za pašo.

Na območju Frtice so se lotili zasaditve okrasnih medovitih dreves v nedeljo, 20. marca. S skupino krajanov Frtice so organizirali delovno akcijo in posadili vseh pet sadik. Ob 10.00 uri so se zbrali na Dacarjevem hribu (igrišče pri taborniškem domu), kjer so zasadili 2 sadiki gorskega javorja.

Potem so v centralnem delu Frtice na križišču Taborniške poti in Poti Franca Pušnika na platoju nad novozgrajenim opornim zidom zasadili tri japonske češnje in sklenili, da predsedniku KS predlagajo, da centralni del Frtice v prihodnje lepše uredijo (živa meja, okrasne grmovnice in 2 – 3 klopci).

Delovna akcija je potekala ob prijetnem druženju. Najbolj delovna je bila najmlajša udeleženka Aneja Šketako, ki je z neutrudno pomočjo pri sajenju dreves postala tudi njihova botra. Krajani si želijo še podobnih druženj, ki pripomorejo k prijetnem življenju na Frtici.

Jani Zore

Fotografije: Slavi Šketako in Jani Zore