Od petka do nedelje je v Samoborju pri Zagrebu potekal 30. Grand Prix Croatia, na katerem je 1473 tekmovalcev iz 33 držav sodelovalo v kar 1767 nastopih. Turnir je potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in številnim državam služil kot izborna tekma za Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane junija v Pragi. Barve trboveljskega kluba so pod vodstvom trenerja Mihe Kovačiča zastopali Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič.

Zlato medaljo za Trboveljčane je v kategoriji mladincev do 68 kilogramov med 50 tekmovalci iz 14 držav priboril Kenan Isakovič. Za najvišjo stopničko zmagovalnega odra je po vrsti premagal Madžara 4:0, Hrvata 4:1, Izraelca 2:1, v polfinalu Slovaka 9:1 in v finalu še Estonca. Zadnjo zmago je pridobil po sodniški odločitvi, saj se je redni del končal z 0:0, sodniki pa so s 5:0 zmago prisodili Kenanu.

V isti kategoriji je nastopil tudi Denis Šehič, ki je v prvem krogu izgubil proti Srbu 5:1. Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbel Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Do finala je premagal Hrvata 4:3, Slovaka 2:0 in v polfinalu Azerbajdžanca 1:1, z zmago zaradi prvo dosežene točke. V finalu je izgubil proti Makedoncu, aktualnemu evropskemu mladinskemu prvaku, z 0:6 ter tako tekmovanje končal na drugem mestu. V kategoriji mlajših članov do 75 kilogramov se je pomeril Marko Markuljevič in v prvem krogu s porazom 0:2 proti Italijanu končal tekmovanje.

Ta vikend čaka Trboveljčane turnir v Bratislavi, ki ga je Karate zveza Slovenije izbrala kot eno izmed izbornih tekem za uvrstitev v reprezentanco za nastop na članskem evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja v Turčiji.

JS

Foto: KK Trbovlje