»V Domu starejših Hrastnik smo bili v petek, 10. julija 2020, ob 14.30 obveščeni, da je bil pri eni od naših delavk test na koronavirus pozitiven,« so sporočili iz Doma starejših Hrastnik.

Kot je zapisal v sporočilu za javnost direktor Doma starejših Hrastnih Drago Kopušar so se tako po prejemu informacije povezali s pristojno epidemiologinjo in domskim zdravnikom in določili osnovne ukrepe za organizacijo dela in življenja v Domu. »Delavka, pri kateri je bila potrjena okužba, je izločena iz delovnega procesa, pri vseh stanovalcih in delavcih se bo spremljalo zdravstveno stanje, da se bodo lahko v primeru poslabšanja pravočasno opravili testi na prisotnost virusa in pripravili naslednji ukrepi za zajezitev širjenja okužbe,« pravi Kopušar.

Do nadaljnjega so prepovedani obiski in vse aktivnosti v Domu, stanovalci pa se bodo morali zadrževati v svojih sobah oziroma v svojem nadstropju. »Informacijo, da je ena delavka okužena in da je zato potrebno preventivno omejiti gibanje v Domu, so stanovalci dobro sprejeli, zato upamo, da nam bo s skupnim prizadevanjem, razumevanjem in sodelovanjem uspelo. Vsi stanovalci se trenutno počutijo dobro in ne kažejo znakov okužbe« je še zapisal v izjavi za javnost direktor doma Drago Kopušar.

Savus

Foto: arhiv

Prejšnji članekZasavskih 5 – o stvareh, brez katerih ne morejo
Naslednji članekNekaj dejstev o prebavnih encimih