RK Zagorje : ŽRK Mlinotest Ajdovščina 15:13 (9:8)

Sodnika: Matic Romih, Tomaž Kržan 

Zagorje: Zubak, Privšek 3, Baruca 2, Strmljan, Rebolj 4, Borišek, Skrinjar, Perič A. (11 obramb), Hren, Vrbnjak 3, Ljepoja 3, Cilenšek, Prašnikar, Perič I.

Trener: Bojan Voglar 

Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Rudman 1, Svetik 1, Brecelj, Jurič 1, Petkovič(6 obramb), Fegic, Čajko2, Pipan, Sanabor, Ferfolja 2, Bytyqi 2, Zelnik, Perazić 1, Pejović1.

Trener: Aleksander Lapajne 

Sedemmetrovke: Zagorje (1/1), Ajdovščina (/2)

Izključitve: Zagorje ( 4 minute), Ajdovščina (14 minut)

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo ta trda, borbena in zanimiva, saj sta se v zagorski športni dvorani pomerili tretje- in četrtouvrščena ekipa v državnem prvenstvu. Primorke so potrebovale zmago za ostanek v borbi za uvrstitev v končnico za prvaka. Tako so tekmo začele z obrambo 3:3 in s tem napovedale, da si v Zagorju želijo samo zmago. Zagorjankam igra v napadu ni stekla. Gostje so zato povedle v 9. minuti 3:0.Zagorjanke so se le vrnile in v 14. minuti z golom Reboljeve izid izenačile na 4:4. In že v naslednjem napadu so z lepo akcijo z golom iz desnega krila Baruce povedle 5:4. Še naprej se je na igrišču odvijala velika borba. Če sta ekipi blesteli v obrambi, pa igra v napadu ni postregla z veliko zadetki. K temu sta prispevali tudi obe vratarki Peričeva (Zagorje) s skupaj 11 obrambami in Petkovičeva (Ajdovščina) s šestimi obrambami. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Zagorja z 9:8.

Tudi v drugem polčasu se je na igrišču bila bitka za vsako žogo. Vendar so Zagorjanke le uspele v 42. minuti povesti z 12:8 in potem to razliko z veliko mero borbenosti vzdrževati ter na koncu z veliko želje tudi zmagati z rezultatom 15:13.

S to zmago so si Zagorjanke zagotovile drugo mesto v ligi za prvaka, ki se prične 7. aprila. Do konca rednega dela morajo odigrati še prestavljeno tekmo z Ž.R.U.D Koprom. Ta bo v sredo, 28. marca.

ZT