1.B DRL – 20.krog

RK Dol TKI Hrastnik – RD Rudar Trbovlje 29:18 (13:7)

Dol pri Hrastniku, 17. marec, dvorana Dolanka, gledalcev 600. Sodnika Mirko Palačkovič in Ozren Backovič.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Kos, Golec; Brilej 3, Klepej 3, Ajdari 2(1), Moljk, Zobarič, Pintar 6, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 2, Cigler 4, Ramič 5, Ribič 2, Simončič 2. Trener Aleš Sirk

Rudar: Radulovič, Škrabar, Žibert; Gjerek 2, Sendelbah, Kozinc 1, Novak-Urh, Frece, Kocijančič, Hočevar 2, Bučar 1, Deković, Žagar 1, Lenart, Setnikar 5, Kozole 6(1). Trener Jaka Keše

Sedemmetrovke:1(1); 2(1)

Izključitve: 6 minut; 10 minut

Navijači obeh moštev so se tudi tokrat izkazali in ob bučnem spremljanju tekme navijali športno in korektno. Že pred samim dvobojem je bilo zanimanje za tekmo izjemno. Čeprav so bili domačini v tej tekmi papirni favoriti, pa so takšne tekme lokalnih rivalov vselej začinjene s še dodatnim nabojem, kjer zmagovalec še zdaleč ni že vnaprej določen.

Če je bila tekma v prvem delu sezone v Polaju zelo izenačena in do konca negotova, pa so tokrat dolski rokometaši že takoj na začetku zagospodarili na igrišču. Svojo rezultatsko prednost so večali z vsakim napadom. Odlično je tokrat delovala leva stran dolskega napada, kjer je hitri Jasmin Ramič uspešno zaključeval akcije. V 11. minuti so domači vodili 5:2, v zaključku prvega polčasa pa so z zadetkom najboljšega domačega strelca na tej tekmi Roka Pintarja uspeli povesti 12:6. Goste je v igri v tem delu srečanja držal Rok Kozole, ki je do 21. minute dosegel 4 zadetke, potem pa se je gostom povsem ustavilo. Za krizne gostujoče trenutke je bil v veliki meri »kriv« tudi domači vratar Žiga Seme, ki je v sobotnem večeru uprizoril eno svojih najboljših predstav. Uspešno je zaustavljal nemočne poskuse Rudarjevih igralcev in bil po koncu tekme s 16 obrambami najzaslužnejši za prepričljivo zmago.

Piko na i odlične igre dolskih rokometašev v prvem polčasu je postavil Luka Cigler, ki je že ob izteku igralnega časa, uspel z devetmetrske črte premagati gostujočega vratarja in s tem tudi postavil izid prvega polčasa – 13:7.

Tudi v nadaljevanju tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Domači so še naprej uspešno zaključevali svoje akcije. Preko razpoloženega Roka Pintarja so imeli v 47. minuti že devet zadetkov prednosti (21:12). Gostujoče napade je še pred 6-metrsko črto zaustavljala robustna domača obramba s Tomažem Ribičem in Gregorjem Klepejem v prvi vrsti ter še vedno zbranim Žigom Semetom v vratih.

Gostje so v zaključku še poizkušali vsaj zmanjšati visoko domačo prednost, a je vse ostalo le na poskusih. Zadnjih deset minut sta oba trenerja, Jaka Keše in domači Aleš Sirk, v igro poslala še igralce s klopi, ki na takih tekmah igrajo manj, da tudi oni okusijo vsaj delček žara derbija. Veselje po končani tekmi je bilo razumljivo večje na domači strani, gostom pa so šle čestitke za borbeno in korektno igro.

V naslednjem krogu, 24. marca, so Dolani zopet gostitelji. V Dolanko prihaja Črnomelj, Rudar pa na Polaju gostijo Krim – Olimpijo.

Zoran Zore

Prejšnji članekV derbiju zaslužena zmaga Zagorjank
Naslednji članek510 bodijev za novorojenčke