… in nasmejan, radoveden in željan izzivov ter novih izkušenj vstopi skozi šolska vrata SGLŠ Postojna.

S Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna boš »v odprtem razmerju« tri ali štiri leta. V teh letih boš potrdil veliko »prošenj za prijateljstvo« in se družil s tistimi, ki bodo verjeli vate; nekaj centimetrov boš višji, kakšen kilogram težji (no, to se bo zgodilo četudi ne boš z nami stopil v razmerje), boš pa zagotovo osvojil poklicna in strokovna znanja, spretnosti in veščine, pa tudi množico splošnih znanj, ki ti bodo odpirala vrata na vrsto fakultet in ti pomagala reševati izzive v vsakdanjem življenju. Ob koncu boš odkorakal z želenim znanjem in spričevalom, ki ti omogoča zaposlitev in nadaljnji študij – dogodivščine pa te bodo tako in tako čakale za vsakim vogalom.

V SGLŠ Postojna boš dobil nekaj namigov in praktičnih izkušenj za vsakdanjo uporabo pa tudi za prihodnost. Recimo: da se je vredno gibati, si pogledati kakšen film, koncert, gledališko predstavo, da je carsko iti čez meje na mednarodne izmenjave, kaj narediti prostovoljno, vsaj poskusiti kaj povsem neznanega …

In tudi, če se bo najino razmerje kdaj spremenilo v »zapleteno«, kar je včasih neizogibno, bomo našli rešitev. Tu pa tam se je pač potrebno spoprijeti z novimi vsebinami, se srečevati in komunicirati z novimi ljudmi, se učiti tudi kaj, v čemur ne boš videl smisla, treba bo delati raztegovalne vaje …

 

Ko boš na koncu šolanja status končno spremenil nazaj v »samski«, boš spoznal, da je vredno biti samostojen in odgovoren, saj tudi varčevalni sklad ali pa mamin polni hladilnik prej ali slej skopnita. Spoznal boš, da si pridobil življenjske izkušnje, ki so ti pomagale spoznati, kdo si in kaj bi v življenju počel.

SGLŠ Postojna je šola, ki pod svojo streho združuje mlade ljudi, ki s strastjo sledijo svojim ciljem in hrepenenjem; je šola, ki izpolni tvoja pričakovanja, če se za to potrudiš; šola, ki te popelje bliže zastavljenim ciljem in pripravlja za življenje.

S SGLŠ Postojna zato zaživite, ustvarjajte in postavite temelje za svoje samostojno življenje.

Pridi po znanje v SGLŠ Postojna in uresniči svoje sanje.

PR objava

Foto: SGLŠ Postojna