V OZSČ Zagorje ob Savi za leto tudi letos obnavljajo znanje iz topografije na terenu in streljanja z zračno puško. V petek, 6. maja, so se člani in članice zbrali pred športnim domom v Kisovcu.

Vremenska napoved ni bila obetavna, vendar smo se z optimizmom lotili planiranih nalog iz topografije. Pripravljene smo imeli tri delovne točke, na katerih smo reševali različne naloge. Pričeli smo z določanjem razdalje s pomočjo digitalnega merilnika, orientacijo zemljevida s pomočjo kompasa, določanje stojne točke na zemljevidu, določanje azimuta s kompasom na terenu in na zemljevidu, meritev razdalje na zemljevidu s pomočjo klasičnega vrtljivega kurvimetra, meritev zračne razdalje med znanimi točkami in končali z iskanjem neznane točke s pomočjo kompasa in parnih korakov.

Po opravljenih nalogah smo se zbrali v prostorih Strelskega društva Kisovec, kjer smo na njihovem strelišču uspešno izvedli streljanje z zračno puško. Vodstvo OZSČ se je zahvalilo članom SD Kisovec za zgledno organizacijo streljanja. Po opravljenih aktivnostih smo nadaljevali prijetno druženje ob dobri večerji z žara.

Franc Lekše

Foto: Hinko Palčič