Na Letnem odprtem državnem prvenstvu v plavanju za kadete, mladince in člane je uspešno zgodbo za Plavalni klub Trbovlje otvoril Žiga Šintler. Premagal je kadetsko konkurenco in osvojil prvo mesto na 400 prosto. Nadaljeval je v svojem slogu ter se povzpel na najvišjo stopničko še na 400 mešano, na drugo v disciplini 200 prsno, ter  dvakrat osvojil 3. mesto na 50 prsno in 200 mešano.
S solidnim nastopom in uvrstitvijo na 2. mesto med člani je nadaljeval Tilen Šintler na 50 in 100 prsno in se kljub poškodbi, ki ga tare več kot pol leta, tudi v absolutni konkurenci uvrstil med najboljše. Ravno tako se je na 200 prsno uvrstil med najboljše, a se je nastopu v absolutnem finalu zaradi  boljšega izhodišča za Žigo odpovedal  medalji. V isti disciplini  je tudi Daši Krajnc uspel preboj v finale, kjer je v svojem letniku osvojila odlično tretje mesto, med starejšimi pa je bila sedma. A Daša se je izkazala tudi v ostalih disciplinah, saj  je osvojila tretje mesto v letniku tudi na 50 in 100 prsno ter se na 50,100 in 200 delfin uvrščala v finale (6. mesto), kjer je popravljala tudi osebne rekorde. Glede na svoje trenutne sposobnosti je odlično plaval tudi Tim Dolanc, ki je v vseh svojih nastopih popravljal osebne rekorde ter se na 200 prsno uvrstil tudi v finale. Solidno je plavala tudi Nika Todorovič, a konkurenca je bila za boljše uvrstitve enostavno premočna.

Kot je po prvenstvu v Kranju povedal trener kluba Martin Raušl, je na njem trboveljski klub s samo petimi plavalci odigral vidno vlogo, za kar je požel številne simpatije vseh prisotnih, ki so seznanjeni s problemi, ki tarejo klub. »Skupaj si je pet plavalcev priplavalo 17 finalnih nastopov, ki jim je bilo to državno prvenstvo bolj labodji spev, kot veselje in optimizem za prihodnost,« meni Raušl, »vrhunski plavalci pač ne morejo trenirati osem mesecev v času kosila, ravno tako je motena selekcija mlajših nadarjenih plavalcev zaradi neustreznega termina, kot tudi  bazena v Hrastniku. Kako vso zainteresirano mladino ob 14. uri prepeljati v Hrastnik, plačevati vstopnino in kako spraviti v bazen 30 plavalcev  poleg udeležencev KRC-eve plavalne šole?«

Plavalci so po besedah trenerja glede na rezultate uspešno zaključili sezono: »Seveda smo se nadejali še uvrstitve Žige na tekmovanju Evroigre mladih, a je na žalost ta cilj ostal neuresničen. Morda pa bo to še večja spodbuda za delo v prihodnje, saj se na napakah tudi v športu veliko naučimo.«

V prihodnji sezoni v klubu ne bo več Tilna Šintlerja, ki bo zaradi študija svojo kariero nadaljeval v drugem klubu. Vsi plavalci pa si nedvomno zaslužili počitnice, na katere se šele sedaj odpravljajo.

ZT

Prejšnji članekOsvežilna fotografija z Murterja
Naslednji članekMiloš Prosenc: »Še mrtvi nam govorijo, naj čuvamo mir in svobodo.«