Te dni v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre, kjer nastopa 3390 športnikov iz 26 držav v 24 športih. Slovenijo zastopa 138 športnic in športnikov v 23 športnih panogah. V slovenski reprezentanci so tudi štirje slovenski karateisti, med njimi članica trboveljskega kluba Urša Haberl.

Urša Haberl je na tatami v kategoriji do 50 kilogramov stopila v nedeljo. Začela je odlično, po vrsti premagala Francozinjo Tibhaine Bonnarde in Ciprčanko Irene Kontou ter se tako uvrstila v polfinale. Tam jo je pričakala domačinka Sylia Ouikene, ki je bil boljša z minimalnih 1:0. Sledila je borba za bronasto medaljo proti Španki Pinnilli Sanchez. Španka je povedla 3:1, Urši je uspel preobrat na 4:3 in medalja je bil oddaljena le še dobro minuto. Nasprotnici je uspelo izenačiti na 4:4 in zaradi prvo dosežene točke je zmaga in tako bronasta medalja pripadla Španki, Urša pa se je morala zadovoljiti z odličnim, a za športnike tako nehvaležnim, petem mestu.

Karateisti so že zaključili z nastopi na letošnjih Sredozemskih igrah. Žal brez osvojene medalje, za najboljši rezultat sta poskrbeli naša Urša Haberl in reprezentančna kolegica Kiti Smiljan, ki sta osvojili peti mesti.

JS

Foto: KK Trbovlje