Iščemo mlade arhitekte / urbaniste / krajinske arhitekte / oblikovalce iz Zagorja in okolice! ProstoRož v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi v Urbano akademijo.

»Zagorje se bo jeseni vsaj malo spremenilo. Iščemo mlade lokalne kreativce iz Zagorja in širše zasavske regije, ki bodo z začasno prostorsko intervencijo v enem mesecu spremenili javni prostor okrog Športnega doma Proletarec. Želimo si, da je ta prostor namenjen mladim, športnikom in širši lokalni skupnosti, zato iščemo kreativne ideje, ki bodo po končani energetski sanaciji spodbudile uporabo prostora okoli doma,« so zapisali snovalci ureditve tega dela občine Zagorje.

Za ureditev javnega prostora in športnih igrišč okrog Športnega doma Proletarec bo na voljo 1.500 evrov denarja, kar morajo snovalci upoštevati pri redlaganih rešitvah. Prostor okrog Proletarca morajo preobraziti tako, da bo bolj prijetna za druženje in počitek. Delo sodelujočih bo obsegalo analizo, načrtovanje in tudi izvedbo intervencije. Nalogo nameravajo izpolniti v septembru in oktobru 2020.

Načrtovalci sprememb iščejo mlade lokalne kreativce (arhitekte, urbaniste, krajinske arhitekte / oblikovalce, ki jih zanima urbano okolje) iz Zagorja ob Savi in širše zasavske regije. Prednost imajo vsi, ki že poznajo predlagan prostor. Prijavijo se lahko posamezniki ali skupina. Nagrada znaša 500 € in možnost prihodnjega sodelovanja na novih projektih z Občino Zagorje ob Savi. Rok za prijavo je 7. september 2020. Prijave zbirajo na info@prostoroz.org .

Od prijaviteljev pričakujejo CV ali kratek portfolio. Izbranega sodelujočega bodo izbrali na podlagi intervjuja.

Urbana akademija je zasnovana kot mentorski program za občine in lokalne

kreativce, ki se bodo v praksi učili reševanja problemov v lastnem mestu. Projekt je namenjen izobraževanju in mentoriranju občinskih uslužbencev in lokalnih kreativcev o taktičnem urbanizmu, ustvarjanju prostora, začasni rabi in drugih praksah kreativne urbane revitalizacije. Projekt Urbana akademija nastaja v sodelovanju Občine Zagorje in neprofitnega studia prostoRož. Projekt je del partnerske mreže Centra za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

PR objava

Foto: arhiv Občine Zagorje

Prejšnji članekRazstavlja Tina M. Šobot
Naslednji članekZasavskih 5 – O šoli