Pretekli vikend so imeli zasavski policisti nekaj manj dela. Dopusti se poznajo. Kljub temu so obravnavali pet manjših prometnih nesreč, trikrat so se ukvarjali s poškodovanjem tuje stvari, ustavili so voznika brez vozniške in drugega s preveč alkohola v krvi, seveda pa ni šlo brez tatvin. Tatovi so kradli stekla vzvratnih ogledal, prehrambene izdelke, gospodinjski aparat in žgane pijače. Tatovi, pozor: v tej vročini ni  pametno preveč jesti in piti alkohola.


PP Hrastnik

V petek popoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine v Novem logu Neznani storilec je ponoči iz parkiranega osebnega vozila ukradel stekli vzvratnih ogledal.

V soboto ob 13. uri so na cesti čez Ruardi obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se pri trčenju lažje poškodoval.

V nedeljo ob 12.20 uri so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez robnik krožišča.


PP Trbovlje

V petek so policisti po klicu občana posredovali v stanovanjskem bloku v Trbovljah, kjer je občan motil nočni mir in počitek. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja poškodovanja vozila. Neznani storilec je poškodoval parkirano vozilo ob športnem parku Ledenica in pozvročil za 300 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

V noči na nedeljo so policisti po obvestilu občanov posredovali v zasebnem stanovanju. Ugotovili so, da je kršitelj s plinsko pištolo izstrelil več nabojev. Zaradi tega so mu orožje zasegli. Kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so obravnavali tri prometne nesreče na območju Zagorja ob Savi, v katerih so se udeleženci lažje telesno poškodovali. V vseh primerih vodijo postopke o prekršku.

V nedeljo so obravnavali dva primera sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obveščali Okrožno državno tožilstvo.


PP Litija

V petek so obravnavali tatvino iz brunarice v okolici Litije, od koder so tatovi odnesli gospodinjski električni aparat in žgane pijače.

Obravnavali so prijavo glasne glasbe v zasebnem prostoru na območju Litije. Kršitve niso ugotovili.

V soboto so obravnavali tatvino v trgovini na območju Litije, ukradli so prehrambeni izdelek.

Obravnavali so vožnjo voznika z vozilom brez veljavnega vozniškega dovoljenja na območju Litije. Policisti so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Obravnavali so vožnjo voznika z vozilom pod vplivom alkohola na območju Litije, sledi obdolžilni predlog na sodišče.


Savus

Fotografija je simbolična