sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ukradli bale sena

Policisti v Zasavju so se ta teden ukvarjali z različnimi stvarmi, ki sodijo v črno kroniko. Manjši požari so že stalnica, prav tako manjše prometne nesreče (sedem) in kršitve javnega reda in miru (štiri). Policisti so imeli delo še z nedostojnim vedenjem, pa pretepom, pa psom, ki se je zaletel v avto in tatvinami. Kradli so večnamenski laser, dva katalizatorja, artikle v trgovini in celo bale iz kozolca.

PP Hrastnik

V torek popoldan so policiste obvestili o kršitvi javnega reda na območju Hrastnika. Kršitelju so policisti na kraju izrekli opozorilo.

V sredo dopoldan uri so policiste obvestili, da se je občan nedostojno vedel v enem izmed javnih zavodov v Hrastnik. Sledil je hitri postopek.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe v sporu in pretepu med občanoma.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali poskus vloma v poslovni prostor. Neznani storilec je poskušal vlomiti skozi vhodna vrata, nato je razbil še okno. Potem je z vlomom končal. Povzročil je za približno 300 evrov škode.

Ukvarjali so se s prometno nesreča z materialno škodo na parkirišču, ki jo je povzročil neznani voznik z nepravilnim premikom in trčil v parkirano vozilo.

Neznani storilec je izvajalcu gradbenih storitev ukradel večnamenski laser in ga oškodoval za približno 600 evrov.

Policisti so obravnavali še kršitev nočnega miru in počitka v stanovanjskem bloku, kjer je občan poslušal glasbo in zaradi glasnosti motil ostale stanovalce. Kršitelju so izdali plačilni nalog

V torek so pri kontroli prometa policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki ni imelo nameščenih registrskih tablic. Izkazalo se je, da neregistrirano vozilo upravlja mladoletna oseba brez veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg pa sta se nahajala še dva mladoletna potnika. Voznika so osumili kaznivega dejanja odvzema motornega vozila. Za vse tri mladoletnike zaradi kršitev cestno prometnih predpisov sledi obdolžilni predlog, prav tako bo podana kazenska ovadba zoper voznika. O zadevi so bili obveščeni starši mladoletnikov.

Obravnavali so še prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika, pri tem pa je na osebnih avtomobilih nastala materialna škoda za približno 2000 evrov.

V prostorih osnovne šole so ukradli mobilni telefon, neznani storilec je dijakinjo oškodoval za približno 1000 evrov.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika, pri tem je na osebnih avtomobilih nastala materialna škoda za približno 1000 evrov.

Obravnavali so še kršitev nočnega miru in počitka v stanovanjskem bloku, kjer je občan poslušal glasbo in zaradi glasnosti motil ostale stanovalce. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali dogodek, v katerem se je pes je zaletel v vozilo, ko se je prosto sprehajal po naselju Kolovrat. Lastnika psa čaka ustrezen ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Na Izlakah so obravnavali nesrečo z materialno škodo in pobegom.

V torek so se ukvarjali s poškodovanjem tuje stvari.

Policisti so obravnavali tudi manjši požar na območju Izlak. Zgorela je podrast, materialna škoda ni nastala.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, neznani storilec je z vozila ukradel katalizator.

V četrtek pa so se ukvarjali s prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Trbovelj.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali poskus vloma v objekt pri hiši v okolici Gabrovke, kjer je nastala manjša materialna škoda, ter vlom v vozilo, iz katerega je bil ukraden denar in bančne kartice.

V Litiji je zagorelo v gozdu, požar so pogasili gasilci PGD Litija, materialna škoda znaša 100 evrov.

Okoli 15. ure so na  cesti med Litijo in Šmartnim obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi vožnje po sredini vozišča. Materialna škoda znaša približno 100 evrov.

V Litiji so  obravnavali tatvino katalizatorja iz osebnega vozila, materialna škoda znaša 140 evrov.

Policisti so se ukvarjali tudi s tatvino bal izpod kozolca o okolici Gabrovke, materialna škoda znaša približno 90 evrov.

V četrtek so obravnavali tatvino artiklov iz ene izmed trgovin v Litiji v skupni vrednosti okoli 250 evrov.

V dveh primerih so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in poskrbeli za ustrezen ukrep.

Pri kontroli hitrosti so policisti zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika osebnega vozila. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Voznika čaka prekrškovni postopek.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Isti avtor