V drugi polovici tedna so se policisti v Zasavju ukvarjali s prometnimi nesrečami, kurjenjem v naravi, kolesarjem pod vplivom prepovedanih substanc, nedostojnim vedenjem, preglasno glasbo in vlomom v klet.
Policisti v Zasavju so v sredo in četrtek na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:
– prometno nesrečo z materialno škodo v Ravenski vasi. Policisti so odstopili od ogleda in izdali obvestilo udeležencema prometne nesreče.
– prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Litije. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.
– kaznivo dejanje zatajitve na območju Zagorja. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.
– bili so obveščeni o kurjenju v naravi. Pri pregledu lokacije policisti posebnosti niso ugotovili.
– policisti so obravnavali kolesarja, ki so mu zaradi suma vožnje kolesa pod vplivom prepovedanih substanc odredili hitri test, ki je bil pozitiven. Odredili so mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Kolesarju so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.
– policisti so intervenirali v Zagorju, kjer se je nedostojno vedel občan. Izdali so mu plačilni nalog.
– obveščeni so bili o glasni glasbi v Zagorju. Kršitelju so izdali plačilni nalog.
– v Trbovljah se je pripetila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila. Pri tem je nastala le materialna škoda, povzročitelju so izrekli globo.
– neznanec je v času od 12. do 18. junija vlomil v klet stanovanjskega bloka v Trbovljah in iz notranjosti odtujil ročno orodje ter s tem lastnika oškodoval za 600 evrov. Policisti krajo še preiskujejo.
Savus
Fotografija je simbolična.