PP Trbovlje
V petek, 4. avgusta, dopoldne je Trboveljčanki, ki je nakupovala v trgovini, nekdo iz žepa hlač ukradel denarnico, v kateri je imela 250 evrov gotovine. Dejanje je prijavila policistom, ki zdaj iščejo storilca.

Za 450 evrov pa je neznani vlomilec oškodoval Trboveljčanko, ki je v petek zvečer policiste obvestila o vlomu v njeno hišo. Tat ji je ukradel dve leti stare otroške smuči, odejo, set starih krožnikov in kozarcev ter manjši Gorenjev hladilnik.

V soboto, 5. avgusta, je na poti s Trbovelj na Dobovec voznica osebnega avtomobila povozila divjad in pri tem poškodovala vozilo, da je nastalo na njem za 500 evrov  škode.

V Hrastniku so  v nedeljo, 6. avgusta, moškemu zasegli neznano zeleno posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov so poslali v analizo.

PP Zagorje

V Potoški vasi je v petek, 4. avgusta, zagorela lesena lopa. Do požara je prišlo, ker je lastnik v zidanem kaminu tik ob lopi zakuril ogenj za peko mesa, pri tem pa se je iz razgretega kamina ogenj razplamtel po lopi. K sreči je le rahlo ožgal opečno kritino in osmodil nekaj letvic. Nastalo je za 200 evrov materialne škode.

Iz petka na soboto ponoči je Kisovčan v vinjenem stanju doma razbijal inventar, zato so bližnji poklicali policijo. Vendar kršitelj tudi policistov ni upošteval, zato so ga pridržali, zaradi kršitev pa izdali tudi plačilni nalog.

V sobotnih jutranjih urah so občani policiste obvestili o najdeni torbici in mobilnem telefonu, ki sta tekom vikenda že tudi našla svoja lastnika.

V soboto ponoči je občan poslušal preglasno glasbo, zraven pa kričal in razbijal kozarce. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Plačilni nalog so izdali tudi obiskovalcu Zagorske noči, ki je pregloboko pogledal v kozarec, nato pa kričal na ostale obiskovalce in varnostnika. Kršitelja so policisti pridržali. Proti jutru so posredovali še zaradi pretepa med več osebami. V nedeljo pa so ustavili in ukrepali zoper voznika, ki je vozil neregistrirano vozilo vinjen in brez vozniškega dovoljenja.

ZT

Prejšnji članekJaponci v Trbovljah?
Naslednji članekOsvežilna fotografija z Murterja