četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Trije okuženi, ena stanovalka umrla

Poročali smo, da so včeraj v Domu starejših Hrastnik zaradi okužb s koronavirusom znova testirali oskrbovance in zaposlene v domu. Odvzeli so 111 brisov in tako testirali 37 okrbovancev in 74 zaposlenih.

Odvzeti brisi so pokazali okužbo pri treh oskrbovancih doma, vsi brisi zaposlenih pa so bili negativni, torej med zaposlenimi novih potrjenih primerov ni. Izven doma sta bila odvzeta dva brisa, oba sta bila negativna. Med občani tako novih potrjenih primerov okužb ni.

Iz doma pa sporočajo, da je umrla njihova oskrbovanka. Tri okužene stanovalce so morali prepeljati v bolnišnico. Eno osebo so odpeljali v ljubljanski klinični center, dve pa v mariborskega. Trenutno so v bolnišnični oskrbi štirje okuženi oskrbovanci hrastniškega doma.

Sicer pa so v Domu starejših v Hrastniku do danes okužbe potrdili pri 48 stanovalcih in 11 zaposlenih. Štirje stanovalci so umrli, ozdraveli so prav tako štirje – 2 zaposlena in 2 stanovalca.

Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in 9 zaposlenih. Kot poročajo iz doma, je zdravstveno stanje obolelih stanovalcev, ki so nastanjeni v rdeči coni v domu, po zadnjih podatkih stabilno.

Delovnemu procesu v domu sta se pridružili sanitarna inženirka in diplomirana medicinska sestra, ki bosta skozi prakso ocenili delovanje že sprejetih ukrepov oziroma podali oceno, kje so mogoče izboljšave in kako se lahko sistem še izboljša, njuna naloga bo tudi edukacija zaposlenih.

Domu kadrovsko pomoč še vedno nudijo zaposleni iz različnih slovenskih domov za starejše, ki so se odzvali na prošnjo doma za pomoč.

Savus         

Foto: arhiv Savus

Isti avtor