V ponedeljek, 28. avgusta, so iz Mosta športnih junakov Trbovelj na Ledenici na 2.023 kilometrsko pot pospremili Uroša Stoklasa, ultramaratonskega kolesarja in profesionalnega kegljača. Uroš Stoklas se je na sedemdnevno pot od Trbovelj do Skopja in nazaj do Radelj ob Dravi odpravil s kolesom, med potjo pa bo obiskal tudi mesta, kjer je v svoji 30-letni karieri dosegel največje uspehe v kegljanju in tam odigral prijateljske tekme. Vse to za dober namen.

Projekt Moja zlata pot je nastal z namenom, da bi povezal čas, mesta in športne sopotnike, s katerimi je Uroš Stoklas sodeloval v svoji 30 letni karieri, hkrati pa bi v tem času zbiral sredstva za obnovo kegljišča v Črni na Koroškem, ki ga je uničila nedavna ujma. Ob tem se spominja, da je še pred enim letom ravno na tem kegljišču sodeloval na turnirju, zato si je težko predstavljati, da tako prijetnega objekta s tremi stezami enostavno ni več.

Tudi sam je bil leta 1994 v podobni situaciji, ko je vodna ujma poplavila Trbovlje in odnašala ter uničevala vse pred seboj. In ravno zato ima projekt Moja zlata pot humanitarno noto. V sedmih dneh bo Uroš Stoklas prekolesaril 2.023 kilometrov, kegljal v šestih mestih in premagal nadmorsko višino 12.000 metrov.

Savus

Foto: Občina Trbovlje