Policisti so pretekli vikend v Zasavju obravnavali šest prometnih in samo dve kršitvi javnega reda in miru. Kar trem voznikom so zaradi alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Trikrat so preiskovali prijavo groženj, posredovali zaradi kurjenja listja in odpadkov, psa, ki je spuščen oblajal mimoidoče, nasilnega pijanega občana in obnemoglega kolesarja.


PP Hrastnik

V petek okoli 10. ure  se je na regionalni cesti v naselju Brnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa vozil na nezadostni razdalji od vozila pred njim, ter trčil v vozilo, ki je pred njim zavijalo levo na dovoz do hiše. Pri tem sta se huje telesno poškodovala motorist in potnica na motorju. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. – v postopku so imeli občana kateremu je bila zasežena zeleno rjava posušena rastlina, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi zoper kršitelja prekrškovni postopek.

V soboto so policisti posredovali v Podkraju, kjer je spuščen pes oblajal sprehajalca in njegovega psa. Kršiteljici so izrekli opozorilo.

Policisti so ustavili voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola – rezultat 0,10 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

Ustavili so tudi voznico osebnega vozila, ki je imela v izdihanem zraku 0,39 mg/l alkohola. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V nedeljo so policiste obvestili o kurjenju listja in odpadkov na vrtu. Kršitelja čaka ustrezen postopek pri drugem prekrškovnem organu.


PP Trbovlje

V petek v nočnem času so obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Trbovlje-Hrastnik, kjer je je zaradi neprilagojene hitrosti voznica osebnega avtomobila trčila v pred seboj vozeče vozilo. Voznik drugega udeleženega vozila je vozil pod vplivom alkohola, preizkus je pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročiteljici prometne nesreče so izdali plačilni nalog. Vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, pa so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so obravnavali prijavo dveh kaznivih dejanj groženj. Zadevo še raziskujejo.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršiteljici so izrekli opozorilo.

Patrulji PP Hrastnik so nudili pomoč pri obravnavi kršitve javnega reda in miru.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo v Kisovcu. Udeležencema so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

V popoldanskem času so policisti  na območju Kisovca obravnavali kaznivo dejanje groženj.

Policisti so nudili pomoč policistom Postaje prometne policije Ljubljana pri preiskavi prometne nesreče na območju Trbovelj.

V soboto so policiste v popoldanskem obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na Izlakah. Udeležencema so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Obvestili so jih tudi o onemoglem starejšem kolesarju na območju Sopote, ki je padel po tleh in obležal. Na kraj so poklicali ekipo NMP Zagorje ob Savi, ki je kolesarja oskrbela.

V nedeljo v zgodnjem jutranjem času so policisti nudili pomoč patrulji PP Litija pri interveniranju v Kresnicah.

Posredovali so na območju Trbovelj, kjer je pijani kršitelj fizično obračunal z drugim občanom. Kljub ukazom s kršitvami ni prenehal, zato so ga pridržali do iztreznitve. Kršitelju so izdali plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus