V nedeljo, 25. aprila, je Karate Zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Šenčur, organizirala letošnjo prvo pokalno tekmo za kadete, mladince, mlajše člane in člane. Objavljamo poročilo o tekmovanju, ki ga je poslal tajnik kluba Jernej Simerl.

Za Karate klub Trbovlje so v Šenčurju nastopili Eva Kolander, Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Rok Lopan, vlogo sodnika je opravljal Živojin Babič.

Tudi drugo letošnje tekmovanje pod okriljem Karate zveze Slovenije je  potekalo pod posebnimi varnostnimi pogoji, kar je bil svojevrsten izziv tako za organizatorje, klube, tekmovalce, trenerje in ostale spremljevalce. Ob zavedanju, da je bilo opravljeno manjše število treningov in da primanjkuje predvsem tekmovanj in s tem pravega tekmovalnega ritma, smo se tekmovanja udeležili brez velikih pričakovanj.

Naših dvanajst tekmovalcev ni razočaralo, saj so osvojili kar 9 medalj: 3 zlate, 3 srebrne in 3 bronaste. Zmagovalci so postali Denis Šehič pri kadetih do 57 kilogramov, Uroš Markuljevič pri mladincih do 76 kilogramov in Urša Haberl, ki je v kategorij članic do 55 kilogramov v finalu premagala sestro Barbaro. Drugi dve srebrni medalji sta osvojila Denis Šehič pri mladincih do 61 kilogramov in  Marko Markuljevič pri mladincih do 68 kilogramov. Za bronaste medalje so poskrbeli Eva Kolander pri kadetinjah do 54 kilogramov, Tilen Grivec pri kadetih do 70 kilogramov in Domen Zidar pri članih do 67 kilogramov.

V skupnem seštevku smo zopet končali na samem vrhu, saj so naši tekmovalci z devetimi osvojenimi medaljami poskrbeli za delitev prvega mesta med 36 udeleženimi klubi na prvi pokalni tekmi Karate zveze Slovenije.

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Trbovlje

Prejšnji članekPogovor: Drago Kopušar
Naslednji članekDanes bo zasvetil Rudar-Prometej