V petek, 22. oktobra, je Izlačan Tilen Zajc ponovno osvojil naslov svetovnega prvaka v kickboksu v kategoriji do 79 kg. Na svetovnem prvenstvu je v dresu slovenske reprezentance zmagal v vseh dvobojih in zasluženo že drugič v karieri prejel zlato medaljo za najboljšega na svetu.

V finalu svetovnega prvenstva v Jesolu v Italiji je Tilen Zajc z rezultatom 12:9 premagal Nemca Gabriela Petersa Sandra. Gre za zgodovinski, zelo pomemben uspeh, ki Slovenijo postavlja med svetovne velesile v tem športu. Tilen je na poti do finala v prvih dveh borbah kar gladko premagal borca iz Kanade in Gvatemale. Dvoboja je končal predčasno, saj je dosegel 10 točk razlike. Za vstop v finale se je boril z Madžarom in si zmago priboril po veliki borbi. V finalu pa je še enkrat pokazal, da je najboljši na svetu.

Po zmagi je Tilen Zajc za Savus povedal: »Rezultat je fantastičen. Dve leti ni bilo večjih tekmovanj, zato nismo vedeli, na kakšnem nivoju smo. Prvenstvo je potrdilo, da smo dobro delali ves koronski čas.«

Zadovoljni so tudi v Pon Do Kwan klubu Izlake, njegovem matičnem klubu, ker Tilen trenira pod vodstvom trenerjev Srečka Rozmana in Miloša Rozmana. Starejši, Srečko, je tudi reprezentančni trener point fightinga in je Tilna spremljal na prvenstvu v Italiji. Predsednica kluba Maša Zajc je o uspehu povedala: »Izjemno smo ponosni na Tilnov uspeh. Takšnih uspehov se v Sloveniji, tudi v občini, premalo zavedamo. Športniki, ki dajo svoj dopust, da se lahko udeležijo svetovnega prvenstva in postanejo svetovni prvaki, so vredni vsega spoštovanja. Klub temelji na popolnoma prostovoljni ravni. Vsi v klubu delamo prostovoljno. Pomembna nam je vzgoja otrok. Tako, kot smo danes ponosni na svetovnega prvaka iz naših vrst, smo ponosni tudi na to, da se otroci v našem klubu motorično in osebnostno razvijajo.« Predsednica je še napovedala, da bodo Tilnu Zajcu pripravili v petek, 29. oktobra, ob 17. uri na športnem igrišču na Izlakah.

Tilen Zajc je prvi naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2017 v Budimpešti na Madžarskem, vendar ne v isti kategoriji. Takrat je bil nekoliko lažji, svoje tekmece je premagal v kategoriji do 74 kg. Kategorijo je zamenjal, da se je izognil drastičnemu zmanjševanju telesne teže pred svojimi nastopi.

MP

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekVpliv zgodnjega otroštva na naše življenje
Naslednji članekRoman Rozina: Sto let slepote, 6. del