Samostojna podjetnica Alenka Kink Pušnik ima svoje podjetje, kjer ljudem pomaga z energijskim zdravljenjem z alternativnimi metodami. MA (Ima) različne ideje, energijo, moč, vizijo, veselje, pomoč …, ki jih združuje v biorgonomijo, bio terapijo, reiki ter kromo in angelsko terapijo pa še kaj zraven.

Kaj biorgonomija pomeni?

Biorgonomija je zaznavanje količine energijskega potenciala v človeku. S pomočjo te tehnike ugotavljam, kje v telesu se nahajajo neskladja, ki jih nato postavim v ravnovesje.

Kdaj ste pričeli in kako?

Leta 2013 sem začela z izobraževanjem z bio terapijo po metodi Zdenka Dumančiča. Leta 2015 pa še z učenjem biorgonomije, reikija, angelske terapije, kromoterapije … Najprej sem tehnike izvajala na domačih, kasneje pa sem začela razmišljati o podjetništvu in tako sem leta 2017 postala samostojna podjetnica.

Kar nekaj let pa ste bili zaposleni v banki, kajne?

Res je. 14 let sem bila zaposlena v banki, kjer sem tudi izgorela. Zato sem zase iskala rešitev in terapevt Zlatko Šafarič me je takrat vzel v roke in postavil na trdna tla. Povedal mi je, da banka ni zame in da bi lahko delala nekaj v zvezi z alternativo. Naučil me je biorgonomije in ostalih metod, s katerimi pomagam tako sebi kot drugim.

Kdaj pa je bil prelomni trenutek, da ste se odločili za to delo?

Prelomni trenutek je bila avtomobilska nesreča. Vse se zgodi z razlogom in tudi to se je. Voznica, ki se je vračala iz nočne službe, je bila preutrujena; zaspala je za volanom in se zaletela vame. Posledica je bil pretres možganov, kar je pripeljalo do klika v glavi, da banka res ni zame in tako sem dala odpoved. Najprej nisem vedela, s čim se bom ukvarjala. Odločila sem se, da se bom izobraževala v smeri alternative in odprla svojo dejavnost. Moje stranke so fizične osebe in tudi podjetja. Podjetja me vključujejo v svoj proces z izpeljavo promocije zdravja in dobrega počutja na delovnem mestu z alternativno metodo. V podjetjih se osredotočim na zdravje posameznika, odnose v podjetju, odnose s strankami, želje podjetnika ali vodstva, na spremembe v organizaciji.

Kdo in s kakšnimi težavami pa prihaja k vam?

Prihajajo ljudje z različnimi težavami (bolezen, izgorelost, bolečine, depresije …). Ljudje pridejo tudi po operacijah, ker se poškodbe hitreje zacelijo. Pomagam dojenčkom z razvojnimi težavami. Pridejo osnovnošolci, srednješolci in študentje, ki imajo težave z učenjem ali koncentracijo. Kot tretja oseba jim lažje razložim, da je njihovo odraščanje normalno.

Imate sedaj zaradi korone kaj več dela?

Ja, se pozna. Precej več je težav, predvsem pri otrocih.

Kaj pa odrasli?

Pri njih je ogromno strahu, izgorelosti, nizke samopodobe … Težave so posledica ignoriranja lastnih občutkov in signalov, ki jim jih telo pošilja že dalj časa. Ker smo v obdobju, ko nas omejujejo in nam prepovedujejo naše socialne stike, se težave še bolj hitro in močneje izražajo. Potrebno je poskrbeti za imunski sistem. Veliko gibanja na prostem, kakšen vitaminček več, pozitivno razmišljanje, zdrava kmečka pamet in je že polovica narejena.

PR objava