V okviru občinskega praznika Zagorja ob Savi sta Občina Zagorje in Športno društvo Izlake tudi letos pripravila že 13. Tek in pohod po Zagorski dolini. Tek so organizirali za žensko in moško kategorijo za Občinsko prvenstvo Zagorje v uličnih tekih ter v osmih ženskih in moških kategorijah po pravilu Štajersko Koroškega pokala v tekih 2017. Start je bil pod trojanskim klancem v Polšini, tekači pa so pretekli 10,5 kilometra dolgo progo vse do Zagorja.
V absolutni konkurenci za Štajersko koroški pokal so bili med moškimi prvi Mitja Krevs, drugi Matej Šturm in tretji domačin Martin Ocepek iz Športnega društva Izlake. V ženski kategoriji pa je zmagala Nataša Robnik, druga je bila Maja Peperko, tretja pa Maja Medved.

Na občinskem prvenstvu pa so bili med moškimi najhitrejši Martin Ocepek (letnik 1988), Jaka Čop (letnik 1999) in Matic Murn (letnik 1991), med ženskami pa Mateja Baš (letnik 1982), Nataša Borštnar (letnik 1980) in Ana Lavreč (letnik 1988).

Tekli so tudi otroci. Na 1000 metrov so zmagali Lea Čebin in Jan Berčon, oba Zagorjana, in Tina Gojčič iz Slovenske Bistrice, seveda vsak v svoji kategoriji.

Na dan teka je bil organiziran tudi pohod, na katerega se je podalo dobrih sto pohodnikov.

Vzpon na Zasavsko Sveto goro

Prav tako v soboto, 5. avgusta, pa je bilo športno obarvano tudi za kolesarje. Kolesarski klub Zagorska dolina je organiziral 17. Vzpon na Zasavsko Sveto goro. Udeležilo se ga je 112 kolesarjev, od tega jih je 11 sodelovalo tudi na Duatlonu za pokal Zagorja (v kombinaciji s tekom). V zelo visokih temperaturah so bili med moškimi najhitrejši Kristjan Hočevar, Marko Plan in Matej Kimovec. Med ženskami je zmagala Laura Šimenc, druga je bila Katarina Novak, tretja pa Nina Verdel. Na Duatolonu je bil prvi Miha Lajevec, drugi Anže Obreza in tretji Franc Podrenik iz ŠD Izlake. Med ženskami se je duatlona udeležila samo Urška Meserko iz KD Partizan Trbovlje.

ZT

Prejšnji članekZaradi klora ostali brez pitne vode
Naslednji članekJaponci v Trbovljah?