Smučarski skakalci poleti ne počivajo. Trenirajo in skačejo na skakalnicah, prevlečenih s plastično maso. In seveda tekmujejo. Tokrat poročamo o odličnem skakanju smučarskih orličev iz Kisovca.

V nedeljo, 8. septembra, so v Ljubljani v Mostecu pripravili tekmo za pokal Cockta. Tekmovali so deklice in dečki letnika 2009 v kategoriji do 11 let. Skakalci Smučarskega kluba Zagorje, ki trenirajo v skakalni sekciji Kisovec, so dosegli odlične rezultate. Tej Logar si je priskakal prvo mesto in stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Izkazali so se tudi drugi kisovški orliči: sedmi je bil Klemen Bizjak, osmi Matija Guna, deveti Anže Bantan, deseti Tilen Bizjak, 29. Jaka Lednik in 30. Benjamin Ostrožnik.

V Smučarskem klubu Zagorje, Sekciji za skoke Kisovec, letos trenira skoraj 40 skakalk in skakalcev, ki nastopajo na tekmovanjih v smučarskih skokih v okviru Slovenskega pokala (tekmovanja so v Sloveniji), Alpskega pokala (Italija, Avstrija, Nemčija, Švica) in celinskega pokala (vsa Evropa) ter evropskega prvenstva in mladinskih svetovnih prvenstev. V skakalnem centru v Kisovcu pozimi in poleti organizirajo številna tekmovanja za regijski in slovenski pokal, pa tudi državna prvenstva. Iz kisovškega kluba so izšli uspešni skakalci: Katja Požun, Andraž Pograjc, Miran Zupančič, Ernest Prišlič, pa tudi uspešen skakalec in sedaj eden najboljši kolesarjev na svetu Primož Roglič.

Savus

Foto: SK Zagorje