Zimska strelska liga OZSČ Hrastnik je bila načrtovana od novembra 2019 do marca 2020, vendar je bila v marcu zaradi pojave korona virusa prekinjena in se je zaključila v maju 2020, ko so se omejitveni ukrepi sprostili in dovoljevali strelsko dejavnost. Strelske lige se je udeležilo 17 članov hrastniškega združenja.

Najboljše rezultate zimske strelske lige so dosegli: Gregor Koritnik, Gorazd Hafner, Granci Grom, Branko Šmit in Jani Žitnik.

Koordinacija mednarodne strelske lige Alpe-Adria je zaradi epidemije KOVID-19 spremenila urnik strelskih tekem v letošnjem letu. Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je izvedlo strelsko tekmovanje s pištolami in revolverji velikega kalibra v prvem kolu lige A-A v soboto, 6. junija 2020, na strelskem poligonu v Hrastniku. Pri izvedbi so upoštevali priporočila o organizaciji tovrstnih tekmovanj zaradi koronavirusa.

Strelske tekme so se udeležili tekmovalci iz 17 društev. V kategoriji pištola je tekmovalo skupno 88 tekmovalcev oziroma 25 ekip in 13 posameznikov, v kategoriji revolver pa skupno 83 tekmovalcev oziroma 23 ekip in 14 posameznikov.

OZSČ Hrastnik se je tekmovanja udeležilo v kategoriji pištola s štirimi ekipami, v kategoriji revolver pa s tremi ekipami. Dosegli so solidne rezultate.

V kategoriji pištola je bil najboljši Hrastničan Gorazd Hafner (15. mesto v posamični konkurenci), ekipno je bila najboljša I. ekipa v sestavi B. Šmit, G. Hafner in F. Grom, ki je v ekipni konkurenci dosegla 15. mesto. V kategoriji revolver je bil najboljši Bogdan Kovčan (18. mesto v posamični konkurenci), ekipno pa je bila najboljša II. ekipa v sestavi J. Žitnik, I. Zavrašek in B. Kovčan, ki je dosegla v ekipni konkurenci 15. mesto.

Jani Zore

Foto: Jani Zore