Najvišji organ Mednarodne strelske lige Alpe-Adria je Koordinacija strelskih društev, ki skrbi za tehnično in organizacijsko pravilnost izvedbe lige Alpe-Adria. Letošnji prvi sestanek Koordinacije je bil 7. februarja in udeležilo se ga je 17 predstavnikov društev. Med njimi sta bila tudi dva predstavnika OZSČ Hrastnik. Zbrani so pregledali dosežke Mednarodne lige Alpe-Adria iz leta 2018, pri čemer so izpostavili tako negativne kot pozitivne ugotovitve. Sprejeli so pravilnik lige za leto 2019 in okvirni urnik tekmovanj. Na sestanku so predstavili tudi novost, ki jo bodo na letošnji izvedbi lige poskušali izpeljati: rezultate bodo sproti dajali na splet in tisti, ki jih to zanima, jih bodo lahko spremljali v živo preko mobilnih telefonov in računalnikov.

V Mednarodni strelski ligi Alpe-Adria že šesto leto v obeh disciplinah uspešno sodeluje OZSČ Hrastnik s svojo strelsko sekcijo. Rudi Senčar, vodja strelske sekcije, je koordinator udeležbe ekip in posameznikov iz hrastniškega združenja v strelski ligi. Tudi v letošnjem letu bo OZSČ Hrastnik pripravila in izvedla tekmovanje, ki bo 22. junija na strelskem poligonu združenja v Hrastniku.

Prvo kolo lige bo 16. marca, drugo pa 6. aprila v Mariboru. 20. aprila, v tretjem kolu, bodo strelci tekmovali v Rečici pri Laškem, 11. maja pa ponovno v Mariboru. 25. maja bodo streljali v Ljubljani, 8. junija pa spet v Mariboru. V sedmem in osmem kolu bo liga prišla v Zasavje – 22. junija bodo, kot že rečeno, tekmovali v Hrastniku, 7. septembra pa v Trbovljah. 9. in 10. kolo bosta v Kidričevem (21. september) in v Mariboru (5. oktober).

Tekst in foto: Jani Zore