Dan se je za tekmovalce pričel že zgodaj, saj so že pred uradnim pričetkom tekmovanja ob 10. uri izvedli uradne treninge ter se tako prepričali, da bodo pokazali svoj najboljši nastop. V tekmovalnem delu so številni gledalci videli nastope v kategorijah plesnih parov, skupinskih dvigov, plesnih skupin in cheerleading skupin. Največja konkurenca je bila med otroškimi in mladinskimi plesnimi skupinami, največ navdušenja pa so požele cheerleading skupine s svojimi vragolijami v zraku. Da tudi lokalna skupnost diha skupaj s tekmovanjem, so dokazovale polne tribune in občasno kar prevelika gneča na parkirišču. Po končanih nastopih so tekmovalci nestrpno čakali na rezultate in se jih veselili z glasnim vzklikanjem. Prav vsak je domov odnesel medaljo – eni za dosežen uspeh, drugi za odličen revijalni nastop in za spomin.

Tradicionalno se je tudi letos s svojim nastopom predstavila slovenska reprezentanca. Letos je reprezentanca v najbolj številčni sestavi, odkar se Slovenija udeležuje svetovnih prvenstev na Floridi. Po videnemu sodeč so cilji visoki in v Dolanki so z navdušenjem spremljali njihove točke.

Organizatorji se vsako leto potrudijo in s pomočjo prostovoljcev organizirajo tekmovanje na vrhunski ravni. Ker je Rom Pom Pon tudi kvalifikacijsko tekmovanje, katerega točke štejejo za udeležbo na državnem tekmovanju, je potrebno upoštevati različna merila Cheerleading zveze Slovenije. Tudi letos je za tekoče dogajanje skrbelo preko 60 prostovoljcev, ki so že cel teden prej pripravljali dvorani in material ter med dogodkom poskrbeli za vse potrebe gledalcev in nastopajočih.

VP

Foto: arhiv ŠD Feniks